Põhja-Korea: USA sanktsioonid hävitavad usaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväeparaad Põhja-Koreas Pyongyangis.
Sõjaväeparaad Põhja-Koreas Pyongyangis. Foto: Danish Siddiqui / REUTERS/Scanpix

Põhja-Korea välisministeeriumi ametnik ärgitas USAd tühistama riigi vastu kehtestatud sanktsioonid, mis tema sõnul vähendavad usaldust ja õõnestavad Korea poolsaare tuumarelvatustamise kõnelusi. 

USA on nõudnud sanktsioonide režiimi jätkumist, kuni Pyongyang loobub oma tuumarelvadest. 

«Meie arvates teevad sanktsioonid ja surve rohkem kahju kui kasu,» ütles Põhja-Korea välisministeeriumi desarmeerimise ja rahu osakonna ametnik Song il-Hyok Pekingis toimunud julgeolekufoorumil. 

«Sanktsioonid ei ole usaldust suurendavad meetmed, vaid usaldust hävitavad meetmed,» ütles Song. 

USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un allkirjastasid Singapuris juunis lubaduse tuumarelvadest vabanemise kohta. 

«Trump ja Kim mõistsid, et vastastikune usalduse loomine võib aidata kaasa Korea poolsaare tuumarelvavabaks muutmisele,» lisas Pyongyangi ametnik, kutsudes USAd tühistama sanktsioone ja takistust usalduse loomisel. 

Hiinas Xiangshani foorumil viibis ka Põhja-Korea kindral Kim Hyong Ryong, kes rõhutas, et Pyongyang peab kinni Singapuris antud lubadustest. 

«(Trumpi ja Kimi ühisavalduse jõustamine) on meie kindel ja vankumatu positsioon,» ütles kindral.

«Dokument muudab lõpuks Korea poolsaare, kunagise maailma kriisikolde, rahumeelseks ja õitsvaks regiooniks,» sõnas Kim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles