Lehtse kooli juubelil esitleti mahukat raamatut hariduselust

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehtse koolis oli pidupäev. Tähistati piirkonnas hariduse andmise aastapäeva.
Lehtse koolis oli pidupäev. Tähistati piirkonnas hariduse andmise aastapäeva. Foto: Eva Klaas

Lehtse koolis tähistati seal kandis hariduse järjepideva andmise 155. aastapäeva. Ettevõtmisel meenutati ka teist märgilise tähtsusega sündmust – Lehtse lasteaed, mis praegu moodustab kooliga ühise asutuse, loodi veerandsada aastat tagasi. Lehtse kooli eelkäijaks peetakse Pruuna külakooli, mis asutati 1863. aastal mitme väikese külakooli liitmisel.

Hariduselu juubelile pühendatud südamlikul aktusel Lehtse kultuurimajas meenutati kooli minevikku ja peatuti selle tänapäeval, esinesid kooli- ja lasteaialapsed. Ettevõtmise kulminatsiooniks kujunes Lehtse kooli vilistlase Katrin Lehtsalu koostatud mahuka raamatu “Lehtse kool Pruuna mõisas” esitlus.

Lehtse kool tegutses Pruuna mõisas alates 1919. aastast järjepidevalt 98 aastat. Eelmise õppeaasta alguseks kolis kool äsja valminud mitmeotstarbelisse keskusehoonesse Lehtse alevikus, kus asuvad ka lasteaed, kultuurimaja, raamatukogu, perearstipunkt, juuksur ning võtab vastu valla sotsiaaltöötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles