Maavärin Kreeka vetes tekitas turismisaarel purustusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärin põhjustas purustusi turistide seas populaarsel Zákynthose saarel. Pilt on antud artiklit illustreeriv.
Maavärin põhjustas purustusi turistide seas populaarsel Zákynthose saarel. Pilt on antud artiklit illustreeriv. Foto: - / AFP / Scanpix

Kreeka edelaosa lähistel Joonia mere vetes täna öösel aset leidnud maavärin magnituudiga 6,8 tekitas purustusi, kuid keegi viga ei saanud, teatasid võimud ja meedia.  

Maa vappus kell 1.50 ja seda oli tunda ka turistide seas populaarsel Zákynthose saarel, edastas USA geoloogiateenistus (USGS). 

Kohalike võimude teatel ükski inimene viga ei saanud.

Maavärina kese asus Zákynthose lõunaosas asuvast Lithakia külast 35 kilomeetrit läänes ja 16,6 kilomeetri sügavusel.

Kohaliku meedia teatel põhjustas maavärin saare maalihkeid ja elektrikatkestusi. Ajutiselt jäi elektrita ka saare pealinn ja ametnikud teatasid kahjust saare sadamale ning teevõrgule. 

«Meil ei ole teateid vigastustest või et keegi oleks rusudesse lõksu jäänud. Soovitame inimestel rahu säilitada,» ütles Zákynthose linnapea Pavlos Kolokotsas raadiojaamale Real FM.

Maavärinale järgnes kümmekond järeltõuget. Maa-aluseid tõukeid oli tunda ka Kreeka mandriosas, Lõuna-Itaalias ja Maltal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles