FBI otsib pommikirjade tõttu läbi Florida postiasutusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

USAs sel nädalal avaliku elu tegelastele ja telekanalile CNN saadetud pommipakkide tegija või tegijate tuvastamiseks alustatud uurimine keskendub Florida osariigile, FBI otsib läbi osariigi postiasutusi.

Ajalehe New York Times andmeil pandi kirjadest mitu teele Florida lõunaosast. CNN-i sõnul usuvad ametnikud, et kirjadest mitmed läbisid Floridas asuva käitlemis- ja jaotuskeskuse.

Sel nädalal on Ühendriikidest leitud kokku kümme arvatavat pommipakki, mis saadeti president Donald Trumpi kritiseerinud tuntud avaliku elu tegelastele.

Seni pole saadetistest ükski plahvatanud, kuid politsei sõnul on pakkides torupommid, mida tuleb käsitseda äärmiselt hoolikalt. Esialgu pole teada, kas pakid saatis üks või mitu inimest.

Timesi allikate sõnul saadeti kõik kümme pakki tõenäoliselt postiga. Algselt arvati, et mõned pakkidest toimetas sihtkohta kas pommitegija isiklikult või kuller.

Ametnikud üritavad ka välja selgitada, kust sai pommitegija lõhkekeha valmistamiseks vajalikud materjalid. 

CNN-i sõnul uurib politsei asja kodumaise terrorismi paragrahvi alusel. Samas uuritakse ka, kas pommar on seotud välismaalastega.

Pommisaadetistest esimene tuli välja esmaspäeval, kui see leiti New Yorgis miljardär George Sorosi kodu postkastist.

Sestpeale on selliseid pakke saadetud ekspresident Barack Obamale, endisele asepresidendile Joe Bidenile, endisele justiitsministrile Eric Holderile, CIA endisele juhile John Brennanile, Demokraatliku Partei eelmisele presidendikandidaadile Hillary Clintonile, Demokraatliku Partei endisele juhile Debbie Wasserman Schultzile, esindajatekoja saadikule Maxine Watersile, näitleja Robert De Nirole ja CNN-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles