PM Kataloonias. Neuville'i tiimikaaslane: ta pole esikohal sõitmisest häiritud või närvis

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANDREAS MIKKELSEN
ANDREAS MIKKELSEN Foto: Andre Lavadinho / imago/PanoramiC

​Kataloonia MM-rallilt on läbi aegade enim etapivõite kogunud prantslased – 30 rallist on võidetud 19. Kõige pikem valitsusperiood oli prantslastel läänenaabrite juures aastatel 2005-2014, kui esmalt võidutses kaheksal aastal järjepanu Sébastien Loeb ja hiljem kahel korral Sébastien Ogier.

Enne seda perioodi võitis viimase mitte-prantslasena 2004. aastal Markko Märtin koos Michael Parkiga ning selle ajastu lõpetas 2015. aastal norralane Andreas Mikkelsen. Märtini toonane võit jäi tema karjääri viimaseks, Mikkelseni jaoks oli tegemist debüütvõiduga.

Mikkelseni võidust on möödas kolm aastat ning vahepeal on ta esikohalt lõpetanud veel kahel korral, ning need jäi 2016. aastasse. Kõik tema senised võidud on tulnud Volkswageni meeskonna eest sõites ning kui Saksamaa tiim 2016. aasta järel ootamatult pillid kotti pakkis, jäi Mikkelsen tööta. 2017. aastal tegi ta mõned stardid Citröeni ja Hyundai eest ning sõlmiski hooaja lõpus kaks aastat kestva lepingu Lõuna-Korea autotootjaga.

Kuigi Mikkelsen leiab, et Ott Tänaku kiirusele pole konkurentidel vasturohtu,  ennustab ta maailmameistriks siiski Thierry Neuville’i.

«Vaadates Tänaku vormi viimastel rallidel, siis on selge, et ta on kõige kiirem. Pole kahtlustki. Ma ei oleks üllatunud, kui see jätkuks siingi. Toyota on tõestanud oma kiirust asfaldil Korsika rallil. Auto on piisavalt hea ja kui Ott suudab oma ära teha ja Yaris vastu peab, siis on teistel tema vastu raske.»

Samas ei leia Mikkelsen, et tema tiimikaaslane Neuville peaks enim Tänakut silmas pidama. «

Kui Thierry lõpetab Kataloonias teise või kolmandana, on tal punktitabelis eestlase ees endiselt suur edumaa. Ma ei usu, et Thierry suurimaks ohuks on Ott, vaid hoopis Sébastien. Nendevahelise duelli võitjat on väga raske ennustada.»

Mikkelsen on unikaalses olukorras, sest on karjääri jooksul kuulunud samasse meeskonda nii Ogier'ga (aastatel 2013-16 Volkswagenis) kui Neuville'iga (alates 2017. aasta teisest poolest Hyundais). Millised on nende kahe sõitja erinevused?

«MM-tiitli nimel võitlemine on midagi väga-väga erilist. Samas annab see ka lisaenergiat ja motivatsiooni, mis võib olla väga tähtis. Mul on tunne, et Thierry võidab tiitli. Ma ei oska öelda, miks.»

Võib-olla sellepärast, et ta on ikkagi praegune tiimikaaslane?

«Ei, üldsegi mitte. Ta oli tiitlivõitluses ka eelmisel aastal, juhtides punktitabelit veel hooaja keskpaigaski. Tal on see kogemus taskust võtta. See annab talle eelise, lisaks on ta ka tänavu pikalt üldliidrina jätkanud. Ta on väga rahulik. Ei tundu, et ta oleks esikohal sõitmisest häiritud või närvis. Kui ta suudab seda hoida ja jätkata omas tempos sõitmist, peaks ta hooaja esikohal lõpetama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles