Tallinn ootab ideid kahe Kopli pargi uuendamiseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süsta park.
Süsta park. Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

Tallinn kavatseb lähiaastatel korda teha kaks Koplis asuvat parki ning kutsub linnakodanikke avaldama arvamust, mida võiks Süsta ja Kase pargis muuta.

Kopli parkide uuendamine on osa laiemast plaanist, mis puudutab kogu piirkonna arengut. Eelmisel aastal tegi linn korda Stroomi rannapargi ja Kopli kalmistupargi ning rekonstrueeris trammiteed. Palgatud on pargivahid, paigaldatud uued pingid ja prügikastid, teatas Põhja-Tallinna linnaosavalitsus.

Süsta ja Kase pargi lähistel on alanud Kopli liinide ehitus. Lähiaastatel on plaanis ehitada uus hoone Kopli noortemajale ja rajada mereäärne promenaad. Linnaosavalitsus lubab kõiki parkide kohta esitatud ettepanekuid väga põhjalikult kaaluda.

Kase park.
Kase park. Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

Kase pargis on kavas korrastada kõnniteed, istutada põõsaid, rajada korralik jooksurada tervisesportlastele ja paigaldada mitmekesised treeningvahendid. Üks mõte on korrastada pargi keskosas asuv väljak ja ehitada sinna kõlakoda, istumisala ning mänguväljak lastele. Uuendatakse ka valgustus ja muud vajalikud kommunikatsioonid. Kase pargi kaitsealune kivikülv, sõnajalad ja põlispuud jäävad kindlasti alles.

Süsta pargis on plaanis lahendada liigniiskuse probleem, teha korda teed ja valgustus, ehitada väike väljak TTÜ Eesti Mereakadeemia ette ja korrastada kohviku ala.

Mõlema pargi rekonstrueerimisprojektide koostatakse veel sel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles