Margit Sutrop kaalub Reformierakonna nimekirjas kandideerimist, Jaan Toots valib ilmselt Keskerakonna oma (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Sutrop.
Margit Sutrop. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikooli rektoriks pürginud praktilise filosoofia professor Margit Sutrop kandideerib ilmselt riigikokku Reformierakonna nimekirjas. Suurettevõtja Jaan Toots võib aga kandideerida Keskerakonna nimekirjas.

Sutrop oleks erakonna valimisnimekirjas Tartu linnas ja ERR-i uudisteportaali andmetel üsna kõrgel kohal, esikolmikus.

«Jah, Kaja Kallas on teinud mulle ettepaneku hakata Reformierakonna haridusvaldkonna eestkõnelejaks ja kandideerida riigikogu valimistel Tartus Reformierakonna nimekirjas,» ütles Sutrop reedel ERR-ile.

Sutrop lisas, et kaalub seda ettepanekut väga tõsiselt, sest peab haridust Eesti edu võtmeküsimuseks.

Seevastu suurettevõtja ja endine kõrge politseiametnik Jaan Toots kandideerib kevadel riigikokku ilmselt Keskerakonna valimisnimekirjas.

Valimisi ette valmistavad Keskerakonna esindajad ei soovinud seda infot ERR-i uudisteportaalile kinnitada, kuid ei lükanud ka ümber.

Äriregistri andmetel Toots Keskerakonnaga liitunud ei ole, samuti pole ta kuulunud ega kuulu ka praegu mõnda teise erakonda.

Jaan Toots töötas aastatel 1981–1990 Eesti NSV siseministeeriumis pataljonikomandörina, aastatel 1990–1993 oli ta Eesti vabariigi eriteenistuse peadirektor, järgnevatel aastatel oli ta politseiameti peadirektori asetäitja ja siseministeeriumi kantsler.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles