Kuningas ja kuninganna ühes: Freddie Mercury surematud stiilihetked

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Freddie Mercury oli legend ise. Armastatud rokkansambli Queeni vokalist jättis jälje ajalukku nii oma erakordse hääle kui ka silmipimestava stiili poolest. 

Freddie Mercury oli tõeline stiiliikoon, kelle mood käis ajast ees. «Ma riietun, et tappa, aga maitsekalt,» kommenteeris rokilegend ise oma stiili.

Freddie suureks eeskujuks oli Jimi Hendrix, keda ta olevat korra käinud lausa üheksal järjestikusel õhtul kuulamas. Enne Queeni edulugu, armastas Freddie käia Londonis Kensingtoni turul hipiriideid ostmas. Rokilegend oli ka ise kunstiharidusega. Nimelt lõpetas ta 1969. aastal Ealing College of Artis graafilise kunsti ja disaini eriala, kirjutab FashionFiles.

Hipiliikumine Londonis mõjutas kahtlemata Mercury stiili, kuid tema tõeline ikooniks kujunemine algas, kui ta kohtus moedisainer Zandra Rhodesega. Freddie külaskäikudest Zandra stuudiosse on väidetavalt pärit ka kuulus valge plisseerist pulmakleit, mida laulja oli näinud ja koheselt ka endale soovinud. Rhodes lõikas kleidi pooleks ja andis Freddiele.

Zandra ise usub, et Freddie võis olla üks androgüünse moe pioneere. «Ta oli revolutsiooniline, sest riietus eksootiliselt ja kandis meiki. Ma usun, et ta oli ilmselt üks androgüünse moeliikumise algatajaid,» sõnas naine.

Vaata pilte Freddie kuulsatest stiilihetkedest.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Mercury (@mercury_motg) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Mercury (@mercury_motg) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Mercury (@mercury_motg) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Mercury (@mercury_motg) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Mercury (@mercury_motg) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⓄⓁⒹ ⓈⓄⓊⓁ (@nostalgiapuff) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Mercury (@bestofreddie) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Legs #freddiemercury #brianmay #queenband

A post shared by Freddie Mercury/Queen Fanpage (@old_fashioned_girl_) on

Freddie Mercury ja Queeni suurepärast filmi «Bohemian Rhapsody» saab juba kolmapäeval, 31. oktoobril vaadata koos meiega. Rohkem informatsiooni «Sõbrannaga kinno» erilinastuse kohta leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles