Londoni linnapea: leppeta Brexit tuleb EL-ile kahjuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapea Sadiq Khan.
Londoni linnapea Sadiq Khan. Foto: David Wilcock / PA Wire/PA Images/Scanpix

Halb Brexiti lepe toob kaasa töökohtade voolamise Suurbritanniast USA-sse ja Aasiasse, mitte Euroopasse, ütles Londoni linnapea Sadiq Khan täna Euroopa Liidu pealäbirääkijale Michel Barnier'le. 

«Ma rõhutasin, et halb Brexiti lepe või veel hullem, mitte mingisugune lepe, on halb Londoni jaoks, on halb meie riigi jaoks, kuid on ka halb EL-i jaoks,» ütles Khan pärast kohtumist Brüsselis. 

Ühendkuningriigi pealinna meer tahtis enda sõnul esitada Barnier'le vaateid, mida EL-i ametnik ei kuule Briti peaministri Theresa May meeskonna käest. 

«Töökohad ei voola nendesse (Euroopa) linnadesse. Need voolavad New Yorki, Singapuri ja Hongkongi,» ütles Khan enda sõnul kohtumisel.  

Londoni eksperdid kartsid pärast 2016. aasta Brexiti referendumit finantsteenuste sektoris sadade tuhandete töökohtade kadumise pärast, praegu arvatakse, et see arv ulatub mõne tuhandeni. 

City of Londoni linnaplaneerimise komisjoni esimees Christopher Hayward ütles sel kuul, et Brexiti järel ei lähtu oht Londonile mitte Euroopa keskustest, vaid New Yorgist ja Singapurist. 

Londoni linnapea kantselei teatel on ligi 70 protsenti pealinna elanikest mures oskustööliste lahkumise pärast Brexiti järel. Umbes pooled londonlased muretsevad hinnanguliselt miljoni EL-i kodaniku lahkumise pärast. 

Briti rahval peaks olema õigus otsustada Brexiti läbirääkimiste lõpptulemuse üle, sealjuures peaks olema laual võimalus jääda EL-i, ütles Khan Barnier'le. 

Briti peaminister on välistanud teise referendumi korraldamise. Enamik londonlasi hääletas esimesel referendumil EL-i jäämise poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles