Läti president ei ole rahul parteide tööga koalitsiooni moodustamisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Raimonds Vējonis.
Läti president Raimonds Vējonis. Foto: Ilmars ZNOTINS / AFP / Scanpix

Läti seimi uude koosseisu valitud parteide töö uue koalitsiooni moodustamisel on olnud ebarahuldav, ütles president Raimonds Vējonis täna.

Presidendikantselei teatel kutsus Vējonis kolme partei peaministrikandidaadid 30. oktoobriks Riia lossi kohtumistele.

Kohtumistele on kutsutud Janis Bordans (Uus Konservatiivne Partei), Artis Pabriks (Arengu Eest/Poolt) ja Aldis Gobzems (KPV LV).

Presidendi sõnul ootab ta, et kandidaadid teavitavad teda sellest, mida on valitsuse moodustamise kõnelustel seni saavutatud, millisena näevad nad edasist protsessi ning millised on tulevase koalitsiooni ülesanded ja koosseis.

«13. seimi valitud parteide konsultatsioonid, tulevase koalitsiooni ja uue peaministri üle peetavate kõneluste edusammud on olnud ebarahuldavad. Praegu ei ole saavutatud tulevase koalitsiooni ja selle ülesannete suhtes ühtegi kokkulepet. See mitte ainult ei raskenda võimalust saavutada enamuse toetus ühele peaministrikandidaadile, vaid ka kätkeb endas ohtu, et uus seim ei suuda 6. novembril kokku leppida uue seimi spiikris ja juhatuses,» ütles Vējonis.

Läti põhiseaduse kohaselt saab president nimetada uue peaministri ainult pärast uue seimi kogunemist avaistungile ja senise valitsuse tagasiastumist. Uue seimi avaistung on kavandatud 6. novembrile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles