Konkurents vähipatsientide nimel  (4)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Tallinna haigla (pildil) peaks olema järgnevate aastate suurim kinnisvarainvesteering.
Tulevane Tallinna haigla (pildil) peaks olema järgnevate aastate suurim kinnisvarainvesteering. Foto: Repro: Conarte OÜ

Lasnamäele valmiv uus Tallinna Haigla tekitab juba praegu konkurentsivaidlusi olemasoleva Põhja-Eesti regionaalhaiglaga. Avalikult vaieldakse kiirituspatsientide pärast. Samal ajal on kiiritusravi järjekordade peamiseks põhjuseks mitte aparatuuri, vaid hoopis inimkäte puudus, hindab haigekassa.

Lasnamäele ehitada plaanitav Tallinna Haigla tekitab juba praegu konkurentsivaidlusi Põhja-Eesti regionaalhaiglaga. Kiirituspatsiendid on esimesed, kelle pärast vaieldakse avalikult. Samal ajal pole kiiritusravi järjekorra peamine põhjus haigekassa hinnangul mitte aparatuuri, vaid hoopis inimeste puudus.

Tallinn plaanib 2025. aastaks 300 miljoni euro eest valmis ehitada Tallinna Haigla, kuhu koonduks Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaigla ning osa lastehaiglast. Riik on lubanud õla alla panna lootuses, et uus haigla ei hakka konkureerima Mustamäel paikneva Põhja-Eesti regionaalhaiglaga (PERH).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles