Ralliguru sõnum eestlastele: teil on põhjust elevil olla

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colin Clark
Colin Clark Foto: twitter

Enne kui kutsuti ellu uuenduslik WRC All Live – mis lubab rallifännidel üle maailma näha kõiki MM-rallide kiiruskatseid otsepildis –, sai end kõige operatiivsemalt võistlusel toimuvaga kursis hoida ralliraadio vahendusel. Sealt sai tuule tiibadesse mitu tänaseks tuntud WRC-ajakirjanikku eesotsas Becs Williamsi ja Colin Clarkiga (pildil).

Mõlemal rallireporteril on suur hulk jälgijaid sotsiaalmeedias, Clark avaldab regulaarselt veebipäevikut pealkirjaga «Thoughts from the Kitchen Table», kus arutleb avameelselt MM-sarja kõige kuumematel teemadel.

Hiljuti köitis Clark Eesti rallisõprade tähelepanu ennustusega, et Ott Tänak võidab mõlemad järelejäänud MM-etapid. Tegu polnud pelga sõnakõlksuga, vaid Clark usub tõsimeeli, et eestlane on ülejäänud tiitlinõudlejatest Thierry Neuville’ist ja Sébastien Ogier’st peajagu üle.

«Olen sattunud raskesse seisu, sest inimesed süüdistavad mind vahetpidamata, et olen mõne konkreetse sõitja poolt,» lükkas Clark kindlalt ümber väite, nagu oleks ta Tänaku tuline poolehoidja.

Sellest hoolimata usub Clark Tänakusse, kuid MM-tiitlit ta saarlasele veel kandikul ei ulataks. «Minu kindel veendumus on, et Tänak võidab nii Kataloonias kui Austraalias, kuid maailmameistriks ta seekord veel ei tule.»

Kui Kataloonia rallile oleks joon alla tõmmatud eilse päeva järel, tõuseks Tänak napilt MM-sarja üldliidriks. Aga ametlik tabel lüüakse lukku homme pärastlõunal ning et minna Austraaliasse võimalikult heas seisus, tuleb loota, et teised tiitlipretendendid püsivad Kataloonias Tänakust võimalikult kaugel seljataga.

Alati jutukas Clark erutub, kui kuuleb, et Tänakul on reede järel head võimalused viimasele etapile esikohal vastu minna. «Muidugi, ka Otil on võimalus tiitel võita, aga sellisel juhul peab Neuville’i ja/või Ogier’ga midagi juhtuma. Oli selge, Neuville ei võitle Kataloonias võidu nimel. Kolmas koht oleks talle väga hästi saadud,» lisas Clark.

Ta nõustub, et kui viimasele etapile Austraaliasse mindaks väga tihedas järjestuses, oleksid kõik variandid võimalikud. «Sel juhul oleks Tänaku ees kõik teed valla. Siis on eestlastel põhjust elevile minna. Austraalia rallil läheb põnevaks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles