PM Kataloonias. Neuville teab põhjust, miks Tänaku rehv purunes (1)

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Karl Mihkel Eller

MM-sarja üldliidri Thierry Neuville'i sõnul võis Ott Tänak ise kurja karja kutsuda, kui 10. kiiruskatsel kaotas vihmarehve kasutanud eestlane rehvivahetuse tõttu palju aega.

Täna hommikul vihmarehvidega katsetele läinud Tänak oli kuni kümnenda kiiruskatseni Kataloonia ralli suveräänne liider, kui katsel purunes tal rehv. Ajakaotust kogunes rehvivahetusega poolteist minutit, üldarvestuses langes Tänak üheksandaks, kaotades nüüd liidriks tõusnud Dani Sordole +1.02,1. Neuville'ile jääb eestlane alla 31,7 sekundiga.

«Muidugi on vihmarehvide kasutamine palu suurem risk, sest see võibki kergemini katki minna. Vahel sellised asjad juhtuvad. Muidugi on temast kahju, aga meile on see jällegi positiivne.»

Kuuendale kohale tõusnud Neuville ise läks niiöelda kergema vastupanu teed ning kasutas pehmet rehvisegu.

«Ma ei ole olukorras, kus saaksin võtta liiga palju riske. Kasutasin seda, mida tunnen ja teadsin, et töötab. See polnud ilmselgelt kiireim viis.»

Neuville ise hoiab virtuaalses punktitabelis aga taas 197 punktiga liidrikohta. Praegu viiendal kohal olev Sebastien Ogier kaotab talle virtuaalses tabelis viie punktiga, Tänaku saldoks on 170 punkti.

«Ma ei soovi mitte ühelegi oma konkurendile halba,  aga minu jaoks on nüüd lihtsalt üks konkurent vähem. Ilmselt on tiitliheitlus nüüd minu ja Thierry vahel - mõistagi juhul, kui midagi veel ei juhtu!» rääkis Ogier. «Päris raske on ennustada, mis järgmisena juhtub.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles