Maroko loobus kellakeeramisest kõigest paar päeva enne selle toimumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed jalutamas Rabati turul. Maroko võimude väitel aitab talveajale üleminekust loobumine paremini kasutada päevavalgust.
Inimesed jalutamas Rabati turul. Maroko võimude väitel aitab talveajale üleminekust loobumine paremini kasutada päevavalgust. Foto: Caro / Rodriguez / Scanpix

Maroko otsustas eile, kui kellakeeramiseni oli jäänud vähem kui 48 tundi, et loobub talveajale üle minemast ja jääb edaspidi aasta läbi suveaega.

Marokos oleks pidanud ööl vastu pühapäeva sarnaselt Eestile keeratama kellad tund aega tagasi, kuid viimasel hetkel otsustati seda mitte teha.

Kellakeeramisest loobumine aitab säästa tunni jagu päevavalgust, põhjendas administratiivreformi minister Mohammed Ben Abdelkader Maghreb Arabe Pressiga rääkides.

Praegu on Maroko aeg Eesti omast kaks tundi maas, edaspidi on ajavahe tund aega.

Paljudes Aafrika ja Aasia riikides ei keerata kella juba ammu. Euroopa Liit plaanib kellakeeramise lõpetada tuleval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles