Pakistan peatas veetüli tõttu India telekanalite näitamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Induse jõele tammide rajamise vastane meeleavaldus sel nädalal Karachis Pakistanis.
Induse jõele tammide rajamise vastane meeleavaldus sel nädalal Karachis Pakistanis. Foto: AKHTAR SOOMRO / REUTERS / SCANPIX

Pakistani ülemkohus otsustas taas keelustada riigis kõigi India telekanalite näitamise, kuna ülemkohtu juhi Saqib Nisari sõnul takistab India pahatahtlikult vee liikumist Pakistani voolavatel jõgedele.

Pakistani hinnangul kasutab India jõgedel asuvaid tamme relvana, India on naaberriigi süüdistusi tõrjunud.

India telekanalid ja filmid on Pakistanis populaarsed, kuid riik on maadevaheliste pingete klaarimise käigus varemgi nende näitamise keelanud.

«India kärbib veevoolu Pakistani,» põhjendas ülemkohtunik Nisar, tühistades Lahore kohtu varasema otsuse. «Miks me ei peaks sulgema nende kanaleid?»

Rohkem kui 80 protsenti Pakistani niisutatud põllumaast sõltub Induse ja selle lisajõgede veest, mis voolab riiki Himaalaja mäestikust.

Esimest korda keelustas Pakistan India filmide näitamise 1965. aastal, kui kaks riiki olid sõjas. Keeld tühistati 2008. aastal, kuid aeg-ajalt on seda hiljem uuesti taastatud. Kui India 2016. aastal surus vaidlusaluses Kashmiri piirkonnas proteste maha, keelustas Pakistan kõigi naaberriigi tele- ja raadiojaamade edastamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles