USAs hukkus sünagoogis toimunud tulistamises mitu inimest (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünagoog, milles leidis aset tulistamine.
Sünagoog, milles leidis aset tulistamine. Foto: Google Street View

USA kirdeosas Pittsburghi linnas hukkus täna sünagoogis tulistamises mitu inimest ning tulistaja on vahi all, teatas politsei.

Tulistamine toimus Squirrel Hilli elamurajoonis asuvas Elupuu sünagoogis. Laupäeva hommikuti on seal palvus.

Politsei pressiesindaja Chris Togneri sõnul sai kuulitabamuse kolm politseinikku.

Ta lisas, et võimudel pole praegu rohkem informatsiooni jagada, sest hoone kontrollimine käib ja üritatakse kindlaks teha, kas oht on möödas.

Surmasaanute ja haavatute täpne arv pole teada.

Telekanali CBS andmeil sai surma kaheksa ja haavata mitu inimest. Telekanali Fox andmeil on hukkunuid neli.

Tegemist on tõenäoliselt ohvriterohkeima rünnakuga juudikogukonnale USA ajaloos, teatas antisemitismiga võitlev vabaühendus laupäeval. 

«Juutide jaoks on lihtsalt täiesti ülekohtune muutuda sihtmärgiks palvuse ajal sabati hommikul ja mõeldamatu, et see võiks juhtuda Ühendriikides sel päeval ja ajastul,» lausus vabaühenduse Laimuvastane Liiga (Anti-Defamation League) tegevjuht Jonathan A. Greenblatt.

«See rünnak - ohvriterohkeim juutidevastane rünnak Ühendriikides alates 2014. aastast - leiab aset ajal, kui ADL on teatanud antisemiitlike vahejuhtumite ja veebipõhise juudivastase tagakiusamises ajaloolisest tõusust,» sõnas Greenblatt.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles