PM Kataloonias. MM-tiitli nimel võitlev Ogier: ralli võit pole oluline, pean vaid Neuville'ist kiirem olema

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: M-Sport

Pärast vihmastes oludes sõidetud Kataloonia MM-ralli teist täispikka võistluspäeva on MM-tiitli heitluses endiselt veel Sebastien Ogier ja Thierry Neuville. Mõlemad mehed tunnistasid, et päev oli ülimalt keerukas, aga homme tuleb endast taas maksimum anda.

«Oli keeruline päev, hommikul valisime valed rehvid ja ka pärastlõunal ei olnud valik õige. Pärastlõunal olid osad katsed väga mudased ja väga keerulised, aga eks me teadsime ette, et lubab halba ilma,» rääkis Ogier.

Vale rehvivaliku koha pealt rääkis Ogier: «Hommikul lootsime, et olud on kuivemad. Päeval lootsime, et tuleb rohkem vihma, aga ei tulnud – kuiva ilma jaoks mõeldud rehviga oleks tunduvalt parem sõita olnud. Oleme siiski heas positsioonis, et võidelda kõrgete kohtade nimel.»

Siiski pole Ogier' jaoks sel korral kõige tähtsam tulla lõppu ralli võitjana: «Peamine eesmärk on püsida Thierry ees, me siiski võitleme MM-tiitli nimel. Austraalias esimesena startida on õudne, aga ka seal võib sadada. Praegu ei ole mõtet midagi arvutama hakata.»

Ka Neuville nõustus, et päev oli oodatust keerulisem: «Oli väga raske päev, meil ei õnnestunud kõik perfektselt, aga andsime endast kõik. Üritasime kiirematelt aega tagasi saada. Tänakul purunes rehv ja temast möödusime üldarvestuses selle tõttu, aga muidu olime teistest kiiremad ja saime tähtsaid sekundeid tagasi,» rääkis Neuville.

Ogier on enne viimast võistluspäeva hoidmas teist kohta, kaotades liidrile Jari-Matti Latvalale veel 4,7 sekundiga. Neuville hoiab viiendat kohta, olles Ogier'st maas kaheksa sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles