PM Kataloonias. Kas Loeb on pärast viie aastast pausi taas võimeline MM-rallit võitma?

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: @world/Red Bull Content Pool

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb jääb enne Kataloonia MM-ralli viimast võistluspäeva liidrist Jari-Matti Latvalast vaid kaheksa sekundi kaugusele. Väikesed vahed esikuuikus tähendavad, et Loebil on jätkuvalt võimalus ka oma karjääri 79. etapivõitu taga ajada.

Prantslane arvab siiski, et pühapäeva tuleb alustada kindlas rütmis ja üle oma piiri pole mõtet punnitada. «Ma pole selline,» vastas Loeb küsimusele, kas ta läheb endast kohe varahommikust kõike andma. «Kõik või mitte midagi mõlgub mul kindlasti mõttes, kuid plaan on siiski alguses suruda lõikudel, kus tunnen ennast kindlalt.»

Kui väga 44-aastane prantslane oma esimest MM-etapivõitu pärast viie aastast pausi ihkab? «Küsimus pole selles, kui väga ma võita tahan, vaid kas olen selleks võimeline. Kindel on see, et annan endast parima. Selge on see, et esiviisikus on asjad väga lahtised. Hetkel oleme heal positsioonil ja jätkame ründamist.»

Ralli eel kuulutas Loeb, et MM-tiitli eest võitlevad Thierry Neuville, Sébastien Ogier ja Ott Tänak on temast peajagu üle ning et temal Kataloonia rallil poodiumile asja pole. Enne viimast rallipäeva on asjalood sootuks teised.

«Praegune olukord üllatab mind,» avaldas Loeb. «Eriti arvestades palju ma reedel aega kaotasin. Tegelikult olen mõlemal hommikul aega ära andnud, sest olen pidanud harjuma erineval pinnasel sõitmisega. Erinevad piloodid on teinud eksimusi ning nii olemegi praegu välja jõudnud sinna, kus oleme,» ütles Loeb, keda lahutab laupäevaste katsete järel esikohast kaheksa sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles