PM Kataloonias. Tänak: muidugi proovin punktikatsel rünnata

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Kataloonia MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Kataloonia MM-rallil. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak ütles Kataloonia ralli viimase kahe kiiruskatse eel, et naudib täna kuiva(va)l asfaldil sõitmist. Enda hästi tundmine ongi ainus, mida ta teha saab.

«Minu jaoks ei ole midagi püüda, lihtsalt sõita ja proovida seda nautida. Mitte midagi muud pole teha – ühtegi sihti pole, sest Dani ja Thierry on kaugel ees. Teed on nii ilusad, sujuvad ja siledad, et suuri vahesid siin tagasi ei tee,» rääkis seitsmendat kohta hoidev eestlane.

Teatavasti ei ole mootorispordis midagi selge enne finišijoone ületamist ja seega kavatseb Tänak minna püüdma punkte ka Power Stage’il, et jätta võimaluse korral Austraalia ralliks õhkõrn tiitlilootus õhku. «Muidugi ma proovin, aga enam ei ole asjad meie kätes. Mul pole mõtet millelegi mõelda, sest ma ei saa ise midagi mõjutada. Selline see seis on,» nentis ta.

Seega, kas Tänak mõtleb juba 2019. aastale? «Harilikult tuleb võimalusest kinni haarata, kui see tekib, sest sa ei tea kunagi, mis järgmine aasta toob,» ei olnud Tänak selle küsimusega nõus. «Pole aimugi, kus me järgmisel hooajal oleme ja see on alles kaugel tulevikus. Peame keskenduma praegusele ja kindlustama meeskondliku MM-tiitli. See on tiimi jaoks väga oluline ja peame selleks endast parima andma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles