Lumelauatäht kaalub kannapööret ning osalemist suveolümpial

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaun White jõudis kolmandat korda kullani.
Shaun White jõudis kolmandat korda kullani. Foto: LOIC VENANCE/AFP/Scanpix

Kolmekordne lumelaua rennisõidu olümpiavõitja Shaun White kaalub osaleda 2020. aasta Tokyo olümpial raulasõidus.

32-aastane ameeriklane võitis lumelaua rennisõidus kuldmedali nii Torino, Vancouveri kui Pyeongchangi olümpial. Nüüd kaalub ta tõsiselt osaleda olümpial ka rulasõidus, millega on tegelenud juba nooruspõlvest.

«Ma pole veel lõplikku otsust teinud, kuid ilmselt teen selle uuel aastal. Praegu proovin rulatades lihtsalt lõbutseda,» ütles White.

Rulasõit teeb Tokyo olümpial debüüdi, kuid paljud ala professionaalid ei võta olümpiarulatamist tõsiselt. «See on deja vu. Täpselt samamoodi suhtusid alguses olümpiasse ka lumelaudurid. Paljud inimesed tahtsid lumelauda olümpial näha, paljud polnud selles aga kindlad. Minu arvates tuli olümpia lumelauale kasuks,» ütles White.

Lumelauda ja rula võrreldes ütles White: «Rulatamine on palju tehnilisem. Palju raskem on teha puhast sõitu, sest nii palju asju võib valesti minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles