Arsenali hiilgav seeria sai Lõuna-Londonis otsa

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Crystal Palace'i jalgpallurid Luka Milivojevic (vasakul) ja James McArthur tähistavad Arsenalile löödud väravat.
Crystal Palace'i jalgpallurid Luka Milivojevic (vasakul) ja James McArthur tähistavad Arsenalile löödud väravat. Foto: Frank Augstein / AP / Scanpix

Hooaega kahe kaotusega alustanud, aga seejärel erinevates võistlussarjades (Inglismaa kõrgliiga, liigakarikasari, Euroopa liiga) 11 kohtumist järjest võitnud Arsenali seeria lõppes Lõuna-Londonis, kus tehti Crystal Palace'iga 2:2 viik.

Arsenal jäi kaotusseisu vahetult enne esimese poolaja lõppu, kui Palace teenis penalti, mille realiseeris Luka Milivojevic. Arsenal viigistas 51. minutil Granit Xhaka tabamusest ja asus juhtima 56. minutil, kui täpne oli Pierre-Emerick Aubameyang. Värava eel mängis Arsenali ründaja Alexandre Lacazette palli sihilikult käega, aga kohtunik Martin Atkinson seda ei märganud ja luges värava.

Eduseisu Arsenal lõpuni hoida ei suutnud, sest Crystal Palace teenis teisegi penalti, kui Xhaka kukutas karistusalas Wilfred Zaha. Milivojevic saatis sellegi 11 meetri karistuslöögi kindlalt võrku. Seisuga 2:2 mäng lõppeski.

Nõnda tähistas Arsenali ründaja Pierre-Emerick Aubameyang 2:1 juhtväravat.
Nõnda tähistas Arsenali ründaja Pierre-Emerick Aubameyang 2:1 juhtväravat. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Teises pärastlõunases mängus alistas Londoni Chelsea võõrsil 4:0 Burnley (22. Alvaro Morata, 57. Ross Barkley, 62. Willian, 90+2. Ruben Loftus-Cheek).

Manchester United alistas 2:1 Evertoni. Esimesel poolajal teenis Anthony Martial Unitedile penalti, mida asus lööma Paul Pogba. Evertoni väravavaht Jordan Pickford tõrjus, aga pall põrkas otse Pogbale jalale ning nii viis poolkaitsja meeskonna siiski 1:0 juhtima. 

Teise poolaja alguses viis Martial Unitedi 2:0 juhtima, aga Chris Smalling suutis kohtumise lõpu põnevaks teha, kui kinkis Evertonil penalti, mille realiseeris Gylfi Sigurdsson. Viigini Everton siiski ei jõudnud.

Kümnendale voorule tõmmatakse joon alla esmaspäeva õhtul toimuva duelliga Tottenham Hotspur - Manchester City.

Tabelitipp:

  1. Liverpool 26 punkti (10 mängust)
  2. Chelsea 24 (10)
  3. Manchester City 23 (9)
  4. Arsenal 22 (10)
  5. Tottenham 21 (9)
  6. Bournemouth 20 (10)
  7. Watford 19 (10)
  8. Manchester United 17 (10)
  9. Everton 15 (10)
  10. Wolverhamtpon Wanderers 15 (10)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles