MM-pronks Sloveenia alistas Eesti 11 väravaga

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste käsipallikoondis sai EM-valiksarja põhiturniiril teise kaotuse, kui jäi Kalevi spordihallis 20:31 alla 2017. aasta MMil pronksmedali võitnud Sloveenia meeskonnale.

Eesti püsis tituleeritud vastase vastu mängus 27 minutit. Selle aja jooksul püsis kaotusseis ühe kuni kolme värava piires, väga häid tõrjeid näitas 36-aastane kogenud puurivaht Marius Aleksejev. Esimese poolaja viimased minutid Eestil aga ebaõnnestusid ning pausile mindi Sloveenia 16:11 eduseisus.

«Mängisime väga õnnestunud esimese poolaja ja olin kurb, et lõpp läks nurja ja pidime minema puhkama viieväravalises kaotusseisus. Kaheväravaline kaotusseis olnuks emotsionaalselt hoopis teine asi,» tõdes peatreener Thomas Sivertsson pärast mängu ETV-le antud intervjuus.

Teise poolaja alguses püsis Eesti veel enamvähem mängus, aga siis väsiti ja Sloveenia läks oma teed. «Maailma tippvõistkonnaga kohtudes on iga rünnak või kaitseepisood meie jaoks suur võitlus. Sloveenide kogemused on meiega võrreldes tohutult suuremad,» nentis Sivertsson.

Eesti koondisel on nüüd kirjas kaks kaotust, sest neljapäeval jäädi võõrsil 25:35 alla Hollandile. EM-valiksarja ülejäänud neli mängu (kodus Hollandiga, võõrsil Sloveeniaga ning kodus ja võõrsil Lätiga) peab Eesti meeskond aprillis ja juunis.

EM-finaalturniirile pääsevad alagrupi kaks paremat ning kaheksa valikgrupi peale ka neli edukamat kolmanda koha meeskond. Et Läti alistas kodus 29:25 Hollandi, vajab Eesti ilmselt kevadistest mängudest vähemalt kolme võitu.

Käsipalli EM-valikmäng Eesti – Sloveenia 20:31

Eesti väravad: Karl Toom 3, Dener Jaanimaa 3, Armi Pärt 3, Jürgen Rooba 3, Martin Johannson 2, Henri Sillaste 2, Kristjan Muuga 1, Andris Celmins 1, Marius Aleksejev 1, Henri Hiiend 1.

Valikgrupi tabeliseis: Sloveenia 4 punkti, Läti 2, Holland 2, Eesti 0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles