Pildid: Indoneesias merre kukkunud lennuki vraki lähedalt leiti kuus laipa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia lennufirma Lion Air lennul JT610 oli 181 reisijat, kuus meeskonnaliiget ja kaks pilooti, kui see radaritelt täna hommikul veidi pärast õhtutõusmist kadus.

Õnnetusse sattunud Lion Airi lennuk oli Boeing 737 MAX 8, mis tuli turule alles 2017. aastal. Lion Air ostis lennuki kolm kuud tagasi. Lennuk kukkus merre Lääne-Jaava rannikul kohas, kus vesi on 30-35 meetrit sügav. Pardalviibinute hulka kuulusid ka üks laps ja kaks imikut. 

Seni on sündmuskohal viibivatel päästetöötajatel õnnestunud leida kuue pardalviibinu surnukehad. Hukkunute säilmed toimetati Ida-Jakarta haiglasse. 

Lennuk tõusis õhku pealinna Jakara Soekarno-Hatta rahvusvahelisest lennujaamast täna hommikul kohaliku aja järgi kell 6.21 ja pidi maanduma Indoneesia Bangka saare suurimas linnas Pangkal Pinanis kell 7.30.

Foto: Pm
Päästjad otsimas Indoneesias merre kukkunud lennuki vrakki. 
Päästjad otsimas Indoneesias merre kukkunud lennuki vrakki. Foto: Handout / AFP

Indoneesia rahandusministri Sri Mulyani Indrawati teatel viibis lennuki pardal ka 20 ministeeriumi ametnikku, kes olid naasmas oma ametipostidele Pangkal Pinangis pärast nädalavahetust perega.

Lennukiga kadus kontakt 13 minutit pärast õhkutõusu ehk kell 06.34. Enne õnnetust palus piloot lennuliikluskontrollilt luba Jakarta lähedal asuvasse Soekarno Hatta lennujaama tagasi pöörduda. «Kontrollkeskus andis loa, kuid siis kadus kontakt,» kinnitas Indoneesia lennuameti esindaja Yohanes Sirait. 

Seni on õnnetuspaigast umbes kahe meremiili kauguselt avastatud päästeveste, lennuki keretükke ja mobiiltelefon, ütles üks Indoneesia päästeteenistuse töötaja. Lennuki kere pole seni leitud. 

Päästetöötajad seismas lennuki vrakist leitud ohvrite kõrval. 
Päästetöötajad seismas lennuki vrakist leitud ohvrite kõrval. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS

Lennukikere veel leitud pole. Õnnetuspaigas viivad hetkel otsingutöid läbi helikopter, päästepaadid ja 250 päästjat, sealhulgas sukeldujad.

«Lennundusjulgeoleku eksperdid asuvad uurima, kas õnnetuse põhjustas mehaaniline rike, inimlik eksimus, ilmastik või kuritegu,» ütles endine õnnetuste uurija Alan Diehl.  «Hetkel näib, et ilmastik endast probleemi ei kujutanud, kuid kõik on veel arutluse all.»

«Vees ulpivad vrakitükid viitavad sellele, et päästetöödele suurt rõhku ei panda,» lisas Diehl ja märkis, et nüüd tuleks kiiremas korras lennuki must kast leida.

Lion Airi presidendi Edward Siraiti sõnul avastati alla kukkunud lennukilt pärast viimasele reisile eelnenud lennul tehniline rike, mis parandati tootja juhiseid järgides. Sirait ei täpsustanud, milles probleem seisnes, kuid ütles, et riket võetakse juurdlusel arvesse.

Lennuki kaptenil, Indiast pärit Bhavye Sunejal oli enam kui 6000 lennutunni jagu kogemust, tema kaaspiloodil, Harvinol oli kogemust enam kui 5000 lennutundi.

Sirait ütles Jakartas ajakirjanikega vesteldes, et piloot oli teinud kõik lennueelsed kontrollid ja mõlemad kokpitis viibinud piloodid läbisid kohustusliku uimastitesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles