Jõgeval tuleb läti kultuuri kuu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Konnula ehk Contra.
Margus Konnula ehk Contra. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Meie lõunanaabrid lätlased tähistavad tänavu novembris omariikluse sajandat aastapäeva ning sellega seoses saab Eestis teoks läti kultuuri kuu. Sellest saab osa ka Jõgeva publik: meile on külla tulemas läti muusikuid ja kirjandusinimesi ning näha tuuakse ka üks unikaalne käsitöönäitus.

Läti kultuuri kuu algab 2. novembril käsitöönäituse avamisega. Läti saatkond Eestis toob siia unikaalse kollektsiooni saanitekke. Väljapaneku avab Läti Vabariigi suursaadik Eestis Raimonds Jansons ja seda saab vaadata kahe nädala jooksul.

Õhtu kirjandusosas vestlevad läti luuletaja ja tõlkija Guntars Godinš ning tema eesti kolleeg Contra läti kirjanduse vahendamisest eestlastele ja vastupidi. Muusikalist külakosti toob kultuurikuu avaõhtul kandlevirtuoos Laima Jansone.

Läti kultuuri kuu saab Jõgeval jätku esmaspäeval, 5. novembril, mil siia saabub üks läti muusika «kuumi» nimesid – instrumentaalansambel Dagamba. Nagu nende kontserdi pealkiri  «#LudwigVan Rammstein» viitab, sünteesib ansambel klassikast ning tänapäevasest popist ja rokist midagi senikuulmatut ja ülimalt lahedat

Läti kultuuri kuule Jõgeval paneb uhke punkti 29. novembril teoks saav ooperigala, millel Läti rahvusooperi solistid Inga Šļubovska-Kancēviča (sopran) ja Viesturs Jansons (tenor) ning eesti laulja Atlan Karp (bariton) esitavad aariaid, duette ja triosid Verdi, Puccini, Rossini ja Lehari ooperitest. Neid saadab klaveril läti pianist Aldis Liepiņš.

Kui läti kultuuri kuu avaüritusele pääseb sisse tasuta, siis Dagamba kontserdile ja ooperigalale (needki toimuvad Jõgeva kultuurikeskuses) tuleb pääse lunastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles