Annika Küüdorf: ettevõtjad, põgenege aegsasti esimestelt korrustelt! Sest riik lajatab tugeva malakaga (9)

Annika Küüdorf
, EVEA volikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Pilt on illustratiivne.
Raha. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riik on kehtestanud ülekohtuse nõude tööandjate suhtes, kes peavad hakkama üüripinna peal tegema radooniseiret ja vajadusel ka kõrgendatud radoonitaset likvideerima omal kulul. Millegipärast ei taha ametnikud aga aru saada, et sihtgrupp on täiesti vale, sest 0 ja I korrusel tegutsevad tööandjad ei saa kuidagi hakata tegema remonti talle mittekuuluvates ruumides, kirjutab Eesti Väikeste ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni volikogu liige Annika Küüdorf.

Augusti alguses jõustus keskkonnaministri määrus, mille kohaselt peavad tööandjad hakkama uuest aastast tegema oma ruumides radooniseiret ja vajadusel rakendama meetmeid liiga kõrge radoonitaseme vältimiseks ruumides.

Nimetatud määruse koostamisel ega eelnõu kooskõlastamisel ei kaasanud keskkonnaministeerium Eesti Väikeste ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA), mille kohta tegi EVEA ministrile septembri lõpus ka selgitustaotluse ja omad ettepanekud, kuid kahetsusväärsel kombel nentis ministeerium vastuses EVEA-le, et nende hinnangul pole täna võimalik enam midagi muuta.

Enamik määrusest puudutatud tööandjaid on väikesed või keskmise suurusega ettevõtted. Leiame, et sedavõrd suurt hulka Eesti ettevõtteid, eriti väikesi ja keskmise suurusega ettevõtteid puudutavate regulatsioonide kehtestamisel tuleb kindlasti arvestada EVEA seisukohtadega. Seda põhjusel, et radoonimäärus toob ettevõtetele kaasa olulise halduskoormuse ja arvestatava rahalise kulu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles