Rehvivahetuseks tuleb vähemalt nädala jagu aega varuda

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu tänaval tegutsevas Veljekojas käis eile kiire töö.
Turu tänaval tegutsevas Veljekojas käis eile kiire töö. Foto: Sille Annuk

Nädalavahetusel maha sadanud korralik lumekiht ja miinuskraadid muutsid teeolud väga ohtlikuks. Kuivõrd esimene külm tuleb ikka ootamatult, jooksid umbe ka rehvivahetustöökohad. Neil tartlastel, kelle autol on endiselt all suverehvid ning vahetamise aega pole veel broneeritud, tuleb arvestada üsna pika ooteajaga.

Näiteks Tartu Vianoris olid pärastlõunase seisuga esimesed vabad rehvivahetusajad alles järgmise nädala lõpus, kuid neil, kel on mahti oma auto töökotta ootele jätta, võib näkata varem. «Kui auto on ootel, püüame päeva jooksul ikka töö ära teha,» ütles Tartu Vianori müügijuhi Taavi Piiper. Tema sõnul on töökojas pehmelt öeldes hullumaja ning tehnikud teevad ületunde.

Sama olukord on Rehvikas. «See, mis praegu toimub, on täielik katastroof,» rääkis Rehvika omanik Taivo Tehvand. «Ajad on üle broneeritud, üks mees teeb kahe mehe tööd. Üritame kõik kliendid ära teenindada, aga kahjuks ei suuda. Päevas ütleme ei vähemalt 30 kliendile.» Rehvikas on aegu saadaval veel reedeks, kuid Taivo Tehvandi sõnul täituvad ajad väga kiiresti.

Suur tung on Veljekoja klienditeenindaja Sälly Pärli sõnul ka seal. Esimesi vabu rehvivahetusaegu pakkus Veljekoda reedeks.

Tarturehvis on esimesed vabad ajad järgmise nädala alguses, kuid kel on kiire ning kes on valmis oma kukrut rohkem kergendama, võib löögile pääseda varem. Tarturehvi tegevjuhi kohusetäitja Kertu Vahtra ütles, et suurele nõudlusele vastu tulemiseks teevad tehnikud ületunde, samuti avab Tarturehv oma töökoja erandkorras ka pühapäeval.

Kel aga rehvivahetuse aega veel oodata tuleb, ei pea päris jalameheks jääma, sest riigi ilmateenistuse andmetel jääb õhutemperatuur nädala teises pooles ööpäevaringselt plusskraadidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles