Ajajoon: Kohli tüdrukust liidukantsleriks ehk Angela Merkeli 29 aastat tipp-poliitikas (2)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
German Chancellor Angela Merkel toasts with a glass of beer during Political Ash Wednesday meeting of the Christian Democratic Union (CDU) in the northern town of Demmin, February 22, 2012.   REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: POLITICS)
German Chancellor Angela Merkel toasts with a glass of beer during Political Ash Wednesday meeting of the Christian Democratic Union (CDU) in the northern town of Demmin, February 22, 2012. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: POLITICS) Foto: THOMAS PETER / REUTERS

Täna teatas Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, et ei kandideeri detsembris uuesti võimuerakonna Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) juhiks ning paneb 2021. aastal maha ka kantsleriameti. 

64-aastane Merkel on Saksamaa tipp-poliitikas veetnud 29 aastat, neist 13 Saksamaa liidukantslerina. Endise kantsleri Helmut Kohli abil karjääri alustanud Merkel tõusis aastakümnete jooksul maailma üheks mõjuvõimsamaks poliitikuks.

On neid, kes Merkeli poliitilise karjääri lõpu alguse üle rõõmustavad, aga ka neid, kes pragmaatilist kantslerit igatsema jäävad.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles