Olümpiaproovide korduskontroll paljastas järjekordse valemänguri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Ivoninskaja (sinises) 2011. aasta MMil Daegus.
Natalja Ivoninskaja (sinises) 2011. aasta MMil Daegus. Foto: Kin Cheung / AP / Scanpix

Kasahstani tõkkejooksja Natalja Ivoninskaja on saanud esialgse võistluskeelu, sest temalt Londoni olümpiamängudel võetud dopinguproovide kordustestimisel leiti märke keelatud ainete tarvitamisest.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) testib praegu jõudumööda kõiki Londonis 2012. aastal võetud dopinguproove. Selle käigus selgus, et 33-aastane Ivoninskaja tarvitas olümpiamängudel keelatud steroide turinabooli ja stanosolooli.

Siiski ei aidanud ka lubamatud ained tal kiireks saada, sest kasahhitar jäi 100 meetri tõkkesprindis oma eeljooksus ajaga 13,48 seitsmendaks ning edasi mõistagi ei pääsenud. Siiski pole tema näol tegu saamatu sportlasega, sest 2004. aastal tuli ta juunioride arvestuses Aasia meistriks ja võitis 2007. aastal 60 meetri tõkkejooksus Aasia meistritiitli juba täiskasvanute seas. 2010. aastal sai Ivoninskaja Aasia mängudel kaela hõbemedali ja kordas sama saavutust aasta hiljem Suveuniversiaadil.

2010. aasta Aasia mängudel võitis Ivoninskaja (vasakul) hõbemedali.
2010. aasta Aasia mängudel võitis Ivoninskaja (vasakul) hõbemedali. Foto: DAVID GRAY / Reuters / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles