Venemaa ainus lennukikandja sai ujuvdokist väljumisel kannatada (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raskeristleja-lennukikandja Admiral Kuznetsov.
Vene raskeristleja-lennukikandja Admiral Kuznetsov. Foto: NORSK TELEGRAMBYRA AS / REUTERS/Scapnix

Venemaal Murmanskis läks ööl vastu tänast põhja ujuvdokk, kui sellest väljus raskeristleja-lennukikandja Admiral Kuznetsov, ning allika sõnul kukkus laeva peale üks tornkraana.

Meedia teate kohaselt kukkus ümber kaks tornkraanat. Interfaxi allikas ütles, et üks neist kukkus laeva pardale.

Ühtse laevaehituskorporatsiooni teatel lennukikandja suurt kannatada ei saanud ja remondiaeg selle pärast ei pikene. «Esialgsel hinnangul ei saanud laev mingeid vigastusi, mis saaks mõjutada tööde tähtaega,» ütles firma esindaja. 

Ettevõtte teatel vaatavad laevaremondikeskuse Zvjozdotška asjatundjad ristleja ainelist osa üksikasjalikult üle.

«Admiral Kuznetsovi veeskamise plaanijärgne dokioperatsioon, mille viis läbi alltöövõtja – 82. laevaremonditehas – möödus avariiliselt. Laev jäi sellegipoolest korralikult vee peale ja pukseeriti 35. laevaremonditehasesse, kus jätkuvad selle moderniseerimise tööd. 30. oktoobril 2018 kell 6.10 sildus Admiral Kuznetsov 35. laevaremonditehase kai ääres,» ütles ettevõtte esindaja. 

Mullu veebruaris naasis Venemaa ainus lennukikandja Admiral Kuznetsov Vahemerelt Süüria sõjast Severomorskisse remonti. Remont peaks plaanipäraselt kestma 2020. aasta lõpuni ja laev naaseb laevastikku 2021. aasta keskpaiku.

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles