Galerii ja video: Veneetsia vaevleb kümnendi suurima uputuse käes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaaliat Veneetsiat tabas eile haruldaselt kõrge veetase ja 70 protsenti linnast mattus enam kui 1,5-meetrise veekihi alla, vahendab Huffington Post. Kohalike ametnike sõnul on tegu kümnendi suurima uputusega.

Veneetsias on üleujutused tavapärased, sest linna vaevab tõusev merevesi ja massiline turistide arv. Seal tehtud fotodelt on näha, kuidas turistid ja kohalikud linna kuulsaimate vaatamisväärsuste juures vees sumpavad.

Vesi tõusis kõrgemale isegi erilistest kõnniteedest, mille linnaametnikud üleujutuste ajaks Veneetsia tänavatele paigaldavad. Need tuli aga lõpuks eemaldada, et need kannatada ei saaks.

Eile suleti turistidele tõusuvee tõttu Püha Markuse väljak. Veneetsia ajaloos on üle 150 sentimeetri kõrgust tõusuvett nähtud vaid viis korda. Viimati tõusis veetase Veneetsias nii kõrgele 2008. aasta detsembris. Ennustatakse, et see jääb tavapärasest kõrgemale tasemele kogu nädalaks.

Kuid tormid on põhjustanud üleujutusi ja maalihkeid mujalgi riigis ja hukkunud on üheksa inimest.

Lisaks on kohaliku meedia teatel riigi põhjaosas Stelvio kurus asuvas hotellis lumevangis umbes 170 inimest. 

Genovas, Roomas ja teistes regioonides jäid koolid täna suletuks. Genova lennujaam on suletud tõenäoliselt teisipäeva pärastlõunani, kuni hoovõturadu puhastatakse sinna paiskunud risust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles