Välisminister: Ukraina sõjaväelastel ei saa olla topeltkodakondsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin. Foto: Janek Skarzynski / AFP / Scanpix

Ukrainlastel on vaja alustada ühiskondlikku arutelu mitme riigi kodakondsuse omamise võimalikkuse üle, kuid topeltkodakondsust ei saa olla näiteks sõjaväe ohvitseridel, ütles Ukraina välisminister Pavlo Klimkin täna. 

«Peame praegu Ukrainas alustama ühiskonnas arutelu, kas on võimalik olla korraga mitme riigi kodanik. Kuid me ei saa rääkida topeltkodakondsusest Venemaaga, kui oleme nendega de facto sõjas,» ütles minister Lvivis esinedes.

Tema sõnul ei saa topeltkodakondsust omada näiteks sõjaväelased.

«Need, kel on Vene passid, andku need ära, kõigi ülejäänutega räägime. Topeltkodakondsus saab olla vaid selgetel tingimustel. Seda ei saa olla sõjaväe komandöridel, see ei luba pidada mõnd ametikohta,» lisas minister.

Ta meenutas, et mõni Euroopa riik sallib topeltkodakondsust, «kuid meil rikuvad topeltkodakondsed seadust, kuigi see ei tähenda veel, et nad on kurjategijad,» märkis Klimkin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles