Riigikohus asub arutama Savisaare võimalikku kohtu alt vabastamist (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar osaleb taas linnavolikogu istungil.
Edgar Savisaar osaleb taas linnavolikogu istungil. Foto: Tairo Lutter

Riigikohus võttis teisipäeval arutusele vandeadvokaat Oliver Nääsi määruskaebuse kohtumäärusele, millega tühistati Savisaare kohtu alt vabastamine tema tervisliku seisundi tõttu.

Nääs taotleb kaebuses, et riigikohus tühistaks Tallinna ringkonnakohtu 14. augusti määruse, millega tühistati varasem maakohtu määrus ja kohustati kohtumenetlust Edgar Savisaare suhtes jätkama, vahendas ERR. Riigikohtu kriminaalkolleegium peaks Nääsi määruskaebuse arutamise aja määrama veel sel aastal. 

Ringkonnakohus tühistas 14. augustil Harju maakohtu varasema määruse lõpetada kriminaalmenetlus korruptsiooni- ja majanduskuritegudes süüdistatud Edgar Savisaare suhtes tema halvast tervisest tulenevatel põhjustel. Tallinna ringkonnakohus leidis, et kriminaalmenetluse lõpetamine Edgar Savisaare osas tema terviseseisundi tõttu on olnud ennatlik ja saatis kriminaalasja tagasi maakohtule kohtumenetluse jätkamiseks.

Savisaare kaitsja Oliver Nääs ütles juba siis ERRile, et viib igal juhul vaidluse riigikohtuni välja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles