FBI uurib katset laimata Venemaa-juurdlust juhtivat eriprokuröri (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI logo
FBI logo Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) uurib väidetavat skeemi Venemaa-juurdlust juhtiva Robert Muelleri laimamiseks seksuaalses ahistamises, teatas teisipäeval Muelleri büroo. 

Skeem tuli ilmsiks, kui üks Muelleriga aastakümnete eest koos töötanud naine teatas ajakirjanikele, et talle pakuti 30 000 dollarit eriprokuröri süüdistamise eest seksuaalses väärkohtlemises.

"Kui saime möödunud nädalal teada kahtlusest, et naistele pakuti raha valesüüdistuste eest eriprokuröri aadressil, pöördusime viivitamatult FBI poole asja uurimiseks," ütles Muelleri pressiesindaja Peter Carr.

Mitmed ajakirjanikud ja blogijad Ühendriikides said oktoobris meili naiselt, kelle väitel on talle pakutud raha Muelleri maine mustamiseks. 

Meili autor ütleb end olevat Floridast pärit naine, kes töötas Muelleri õigusbüroos 1970. aastatel. Valeväidete esitamise eest olevat talle pakutud raha ja muid hüvesid. Ta on öelnud ka oma nime, kuid avalikes registrites seda pole.

Temaga rääkida ei ole ajakirjanikel õnnestunud.

Guardian nimetas teadet haruldaseks, sest Muelleri büroo edastab tavaliselt vaid teateid kohtuistungite ja -dokumentide kohta.

Mueller uurib oma meeskonnaga Venemaa sekkumist 2016. aasta presidendivalimistesse.

Naise sõnul oli Mueller tema suhtes alati sõbralik, kuid ei läinud kunagi üle piiri.

Meili saatja väitis, et skeemi taga on parempoolne raadio saatejuht Jack Burkman, kes on tuntud ka lobitöö tegijana.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles