Parim enne möödas: kolm märki, mis annavad aimu pesumasina tööpäevade lõpust (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Kas sinu pesumasina tööpõli on samuti lõppemas?
Kas sinu pesumasina tööpõli on samuti lõppemas? Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

Nende kolme probleemi ilmnemisel võid kaaluda uue pesumasina soetamist.

Kuigi kvaliteetsed pesumasinad teenivad majapidamist aastaid, tuleb ka kõige eeskujulikumal masinavärgil oma amet ühel päeval maha panna. Nende kolme probleemi ilmnedes võib rahumeeli uue pesumasina soetamise päevakorda võtta.

Lekked

Lekkiv vesi viitab tõsistele tehnilistele probleemidele, vahendab homes.nine.com.au. See on aga iseloomulik eeskätt vanematele masinatele. Korduvate lekete puhul tasub kontrollida pesumasina taga olevat voolikukinnitust – kui ka see on töökorras ning lekkivale pesumasinale mitte ühtegi muud seletust ei leidu, tasub poest ehk uue järele haarata.

Müra

Ideaalis võiks ainus pesumasinast kostuv heli olla märguanne pesemisprotsessi lõppemisest. Kui aga masin alalõpmata kõrvulukustavalt müriseb, tasub uurida selle jalgade ning mootori seisukorda. Kui jalad on tasakaalus ning mootor tehniliselt korras, võib pesumasinast kostuv müra viidata vajadusele uus soetada.

Aastad teevad oma töö

Pesumasinate optimaalseks elueaks loetakse 8–10 aastat. Mida vanem on pesumasin, seda suurem on selle vee- ja energiatarbimine. Uuemate pesumasinate kasuks räägib aga oluliselt väiksem ressursikulu ning lühem pesu- ja loputustsükkel. 

Esmakorselt avaldatud 31.10.2018

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles