Väike Läti tüdruk kaotas ühe autoõnnetusega pea kogu pere

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoõnnetus Lätis.
Autoõnnetus Lätis. Foto: Kuvatõmmis

Lätis jäi ühe autoõnnetusega kogu perest ilma üheksa-aastane tüdruk.

Ühel läinud nädala hommikul sõitis perekond Špitš – üheksa-aastane tüdruk, ema, isa ja vanaisa – haiglasse külla vanaemale. Kohale nad aga ei jõudnud, sest sattusid Rēzekne linna lähedal õnnetusse.

Tüdruku vanemad surid sündmuskohal, 1939. aastal sündinud vanaisa toimetati haiglasse, kus ta hiljem samuti saadud vigastustesse suri. Ellu jäi vaid väike tüdruk, kes oli pere ainus laps.

Pere Opeli roolis oli õnnetuse hetkel 1976. aastal sündinud pereisa Vjatšešlav Špitš.

Politsei andmeil kaldus auto vastassuunda, kus see vastu sõitnud Mitsubishiga kokku põrkas. Mitsubishi üritas kokkupõrget viimse hetkeni vältida. Pealtnägijate sõnul aeglustas Mitsubishi roolis olnu sõidukiirust ja suunas auto lõpuks Opeli vältimiseks teelt välja, kuid lauskokkupõrget siiski vältida ei õnnestunud. 

Špitš oli endine ettevõtte Rezknes Maysimnieks juht ja uudis pere hukkumisest levis Rēzekne linnas kulutulena. Meest tundnud kohalikud ütlesid Läti meediakanalitele, et tegu oli hoolsa juhiga, kes vältis möödasõite.

Pole teada, miks Špitš tol saatuslikul hommikul vastassuunda kaldus. Algatatud on juurdlus.

Väike tüdruk toimetati Riia lastehaiglasse ning tema hooldusõiguse saab tüdruku tädi, kel on kolm last. Läti sotsiaalmeedias algatati aga kampaania, et tüdruku abistamiseks raha koguda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles