White Guide restoranigiid nimetab taas Baltikumi 30 parimat restorani

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna veel on Eesti ja Baltimaade parim restoran NOA Peakoka Pool. Kas tiitel jääb neile veel üheks aastaks või tuleb see mõnele teisele restoranile üle anda? See selgub 12. novembril Kultuurikatlas üritusel Ideas, Flavours, Experiences.
Täna veel on Eesti ja Baltimaade parim restoran NOA Peakoka Pool. Kas tiitel jääb neile veel üheks aastaks või tuleb see mõnele teisele restoranile üle anda? See selgub 12. novembril Kultuurikatlas üritusel Ideas, Flavours, Experiences. Foto: Flavours of Estonia/Lauri Laan

12. novembril toimub Tallinnas Kultuurikatlas kobarüritus Ideas, Flavours, Experiences. Eelmise aasta restoranide tunnustamisest ja Eesti Joogifestivalist välja kasvanud üritus on käesoleval aastal veelgi ulatuslikum ja kestab ühtekokku tervelt kaksteist tundi. 

Taas on gastronoomiavaldkonna tipptegijail põhjust kohtuda - 12. novembril kuulutab programm Eesti Maitsed ja White Guide taas välja Baltimaade TOP 30 restorani. 

«Iga aastaga muutub informatsioon restoranide kohta aina olulisemaks. Kui varem piisas tuntusest omal maal, siis nüüd hakkab saama sellest, kas restorani ka mujal teatakse, elu ja surma küsimus,» märkis programmi Eesti Maitsed juht ja White Guide restoranijuhi Baltimaade sisujuht Aivar Hanson.

Eesti parimate restoranide nimekirja on koostatud juba üksteist aastat, ent osa White Guide’st ehk Põhjamaid ja Balti riike kaasavast parimate restoranide loetelust (andmebaasist) on see viimased neli aastat.

Päev algab hommikul kell 10.00, mil toimub konverents. «Restoranide töötajatele jagatakse teadmisi ja kogemusi, kuidas luua restoran, mis kõnetab inimesi ja meediat ja seda ka piiriüleselt,» rääkis Hanson. 

Rahvusvahelist haaret lisab üritusele hospitality valdkonna suurkuju James Haconi (https://www.thinkhospitality.co.uk) etteaste, milles annab oma kogemuse edasi meistriklassi näol.

Tõmbenumbreid on veelgi - põhjamaade parima restorani Geranium PR- ja üritustejuht Virginia Newton jagab oma praktilisi teadmisi ja oskuseid vestlusringis rahvusvahelise meedia esindajatega.

«Kuulajad saavad teada missugune informatsioon restorani kohta ületab piiritaguse meedia huvikünnise,» lubas Hanson. 

Tippkokk Peeter Pihel esitleb oma uut raamatut ning kostitab lõunasöögiga

Eesti rahvusvaheliselt üks tuntumaid kokkasid Peeter Pihel esitleb oma trükisooja raamatut ning pakub lõunasöögi. 

Ürituse õhtupoolses osas näitab oma oskuseid maailma parima baari (The Worlds 50 Best Bars nimekirja põhjal) Dandelyan omanik ja baarman Ryan Chetiyawardana.

Matias Glusman Coca Colast viib läbi erinevate vete degustatsiooni.

Johannes Schellhorn Berliini restoranist Nobelhart&Schmutzig kõneleb osalejaile sellest, kuidas Veinivilla rabarberi pärlivein jõudis nende joogikaardile.

Matas Paulinas restoranist Nineteen 18 tutvustab Uut Balti Kööki. 

Põhjamaade parima restorani sous chef, Eestist pärit Artur Kazaritski, räägib osalejaile oma teest restoranimaailma tippu ja pakub kerget einet ühe kandiku restoranis.

Food Studio pakub oma puljongibaaris maitsta erinevaid toitusid puljongist. Coca Cola baaris tehakse alkoholivabasid jooke, Belvedere’i baar pakub Ryan Chetiyawardana’st inspireeritud jooke ning Piazza d’Oro kohvibaaris saab näha ja maitsta kohvimaailma kõige uuemaid uudiseid.

«Üle viiekümne Eesti joogimeistri on kohal, et pakkuda oma jooke Eesti Joogifestivali raames. Baarmenid võistlevad, kes teeb nendest jookidest kõige parema kokteili. Selgub ka Eesti parim õllesommeljee ja muidugi Eesti ja Baltimaade kõige paremad restoranid,» lausus Hanson. 

Kogu programmi näeb siit: http://flavoursofestonia.com/ife/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles