Vatikani kinnistult leitud luud võivad valgust heita aastakümneid vanale müsteeriumile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1983. aastal kadunuks jäänud 15-aastased tüdrukud.
1983. aastal kadunuks jäänud 15-aastased tüdrukud. Foto: Proto/Giacomino/Ropi / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Itaalia pealinnas Roomas asuvalt Vatikani kinnistult avastati inimsäilmed, mis annavad lootust, et lahenduse leiab üks Itaalia süngeim müsteerium, vahendab Guardian.

Vatikani Rooma diplomaatilise esinduse kõrvalhoone renoveerimistööde käigus avastati inimluid, teatas Vatikan eile. Algatati politseijuurdlus, et välja selgitada surnu sugu ja vanus ning surma aeg.

Itaalia meedia teatel tehti avastus esmaspäeval.

Erilist tähelepanu pööratakse sellele, kas luudelt võetud proovid kattuvad Emanuela Orlandi või Mirella Gregori DNAga. Nad jäid eraldi juhtumite käigus kadunuks 40-päevase vahemiku sees 1983. aastal Roomas. Nii Orlandi kui ka Gregori olid kadumise hetkel 15-aastased.

Orlandi oli Vatikani politseiüksuse liikme tütar ja teda nähti viimati 1983. aasta 22. juunil, kui ta suundus muusikatundi. On spekuleeritud, et tema röövi taga oli kriminaalne organisatsioon, mis üritas Vatikani survestada tagasi maksma laenu.

Teise teooria kohaselt üritati tema rööviga sundida vabaks laskma Mehmet Ali Agcat, türklast, kes üritas 1981. aastal mõrvata paavst Johannes Paulus IIst.

Orlandi vend on aastakümneid juhtinud kampaaniat õe saatuse välja selgitamiseks. Ta süüdistab Vatikani asjaolude varjamises.

Gregori kadus täpselt 40 päeva enne Orlandit. Kadunu ema sõnul vastas tütar nende kodu uksekellale ja ütles, et helistajaks oli koolikaaslane, kellega ta välja vestlema läheb. Ta ei naasnud.

Uurijad pole välistanud, et kaks juhtumit on omavahel seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles