Ratas tunnistas, et Randjärv helistas talle Eesti Kontserdi asjus (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas
Peaminister Jüri Ratas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peaminister Jüri Ratas tunnistas, et Reformierakonna poliitik Laine Randjärv helistas talle seoses Eesti Kontserdi juhi koha ümber puhkenud segadusega, kirjutab ERR. 

Ratase sõnul kuulas ta küll Randjärve jutu ära, aga ta ei hakanud ise kedagi Eesti Kontserdi nõukogu liikmetest mõjutama, et see oleks Randjärve poolt või vastu. «Tema poolt oli soov selgitada, mis seis on tema valimise osas ja ma kuulasin selle ära. Aga kas on olnud peaministri palve mõnele poliitikule, siis seda toimunud pole,» kinnitas Ratas Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister».

Eesti Kontserdi nõukogusse kuulunud haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak ütles ERR-ile, et mitte ükski poliitik, sealhulgas peaminister Jüri Ratas ja tema erakonnakaaslane, haridus- ja teadusminister Mailis Reps teda mõjutanud ei ole, küll aga on üritatud nii kaudselt kui ka otseselt suunata tema mõtteviisi, ja seda on proovinud teha isegi Laine Randjärve advokaat. 

Eesti Kontserdi sihtasutuse uueks juhiks saama pidanud praeguse rahvasaadiku Laine Randjärve ümber paisunud skandaal jõudis eile õhtul vahefinišisse – kultuuriminister Indrek Saar vabastas ametist terve asutuse nõukogu.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles