Video: USA linnapea nõudis «lamavate politseinike» eest seksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Padilla.
Catherine Padilla. Foto: Kuvatõmmis

USA Floridas elav Catherine Padilla tahtis oma naabruskonda tänavakünniseid, sest oli olnud tunnistajaks puudli, kassi ja kooliealise tüdruku auto alla jäämisele, vahendab Washington Post.

Padilla kogus selle nimel allkirju ja tegi lobitööd Lantana linna valitsusametnike seas. Ühel hetkel muutus ta isegi nii meeleheitlikuks, et seisis õues kodus valmistatud sildiga, millel oli kiri «SÕIDA AEGLASEMALT».

2015. aastal tuli linnavolikogu talle vastu. Tegu oli aktiivse kogukonnaliikme edulooga – seda kuni läinud talveni, mil Padilla rääkis meediale ja Florida eetikakomitee liikmetele, et Lantana linnapea palus temalt vastutasuks lamavate politseinike eest seksi.

Padilla lükkas 2000. aastast Lantana linnapea ametit pidanud David Stewarti pakkumise aga tagasi. Läinud kolmapäeval teatas eetikakomitee, et neil on alust arvata, et Stewart kasutas oma ametikohta isiklike ihade rahuldamiseks ära ja nõudis mõjuvõimu kasutamise eest seksi.

Stewart ütles väljaandele Palm Beach Post, et tal ei sobi käimasolevat juurdlust kommenteerida. Kui süüdistused veebruaris ilmsiks tulid, eitas ta neid kategooriliselt.  

«Ametisoldud 18 aasta jooksul pole olnud mingit teenet teene vastu skeemi või midagi palutud ega antud minu hääle vastu,» ütles ta toona meediakanalile WPTV.

Kaebust, mis eetikakomitee uurimise algatas, ei avaldata enne juurdluse lõppu, kuid Padilla kirjeldas oma väiteid eelnevalt detailselt erinevatele väljaannetele.

Ta ütles, et sai Stewartiga tuttavaks läbi kodanikuliikumise Kiwanis Club. 2015. aastal käisid nad koos lõunat söömas. Seejärel sõidutas Stewart Padilla ühe motelli ette ja ütles, et soovib temaga vahekorda astuda. Padilla keeldus ja ei soovinud autost väljuda.

Naine lisas, et linnapea võttis temaga uuesti ühendust umbes nädal hiljem, kui kuulis et Padilla soovib oma tänavale künniseid.

«Pole liiga hilja ümber mõelda, sul on veel võimalik minuga magada ja ma võin garanteerida, et saad oma künnised,» meenutas Padilla sõnu, mis linnapea talle öelnud oli.

Padilla eksabikaasa suri 2015. aastal reoveepuhastusjaama õnnetuses. Naine ütles, et ei tundnud end varem piisavalt tugevana, et kaebust esitada.

Märtsis esitas Padilla linnapea vastu veel teisegi süüdistuse. Selles väitis ta, et Stewart tegi ebasündsaid kommentaare teisele linnaametnikule.

Palm Peach Posti andmeil ütles Padilla eetikakomiteele, et kuulis, kuidas Lantana linnavalitsuse ametnik Debbie Manzo ühel Kiwanis Clubi banketil eelroa üle kurtis. «Noh, sa pole veel minu liha (viide peenisele, toim) proovinud,» ütles seepeale Padilla väitel Stewart.

Eetikakomitee lükkas süüdistuse juunis seda uurimata tagasi, sest nende hinnangul ei kasutanud ta oma positsiooni kommentaari tehes ära.

Stewartil on nüüd valida, kas ta läheb kokkuleppemenetluse teed või alustab kohtuprotsessi. Viimase korral võib teda ees oodata kuni 10 000-dollarine trahv ja ametist tagandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles