«Pealtnägija»: arusaamatuste jada viis metsavargaks peetud ettevõtja tulistamiseni

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketipüstol. Pilt on illustratiivne.
Raketipüstol. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu augusti lõpus tulistati metsavargaks peetud ettevõtjat Loksa lähedal metsas kõhtu ja kätte ning kannatanu hinnangul eskaleeris olukorda politsei saamatus, vahendas «Pealtnägija».

Selle aasta 28. augusti hilisõhtul sai politsei väljakutse Loksa lähistele, kus ühe kohaliku elaniku arvates võidakse varastada metsa või metsamaterjali. Politsei saabus sündmuskohale ja küsis esialgu selgitusi traktoristilt, kuid kuna tal ei olnud ühtegi dokumenti ette näidata, helistati tööandjale Taimo Põesastele.

Järgnes arusaamatus, kas tööandja peab öösel metsa kohale sõitma või ei. Kui Põesasted - Taimo, tema isa Eimar ja ema Härna - lõpuks metsa jõudsid, oli politsei läinud ja traktoristile oli pandud liikumiskeeld. 

Järsku nägid Põesasted kedagi pimedas nende poole tulemas. «Tahtsime siis minna küsima, et kas tema siis kutsus või mis see probleem on, aga sinnani ei jõudnudki. Enne tuli rakett,» rääkis Taimo, kes arvas, et raketipüstol tuleks käest ära võtta ja asus püstoli omaniku poole liikuma. «Aga siis tema ei laadinud enam raketipüstolit, vaid oli üks vöökott või selline üle kaela kott, võttis selle, viskas üle õla maha ja sealt krabas püstoli ja siis hakkas sellega laskma,» kirjeldas Taimo.

Tekkis rüselus, mille käigus Taimot tulistati. Härna jooksis maanteele kiirabi juhatama ja kohtus seal politseiga.

Politsei tegevuses on pere aga nördinud. «Kui kaks inimest vedelevad maas, üks haavatud, teine saanud nii palju klobida, et mõlemad seal kõrvuti, sealt sõidetakse mööda oma vilkuritega,» selgitas Eimar. Taimo sõnul ei sõitnud politseiauto ka kiirabiautolt eest ära, mistõttu pidi viimane pimedas metsast välja tagurdama.

Ida-Harju politseijaoskonna juhi Valter Pärna sõnul politsei hinnangul sellist halba käitumist ei olnud, samas nõustus ​Pärn etteheitega, et kõike seda poleks juhtunud, kui politsei poleks sündmuskohalt lahkunud.

Laskjaks osutus Tarmo, kes oli politsei algul välja kutsunud. Lisaks raketipüstolile ja illegaalsele mauserile oli väidetavalt joobes mehel kaasas veel laskemoona ning gaasiballoon.

Juba poolteist kuud enne kirjeldatud intsidenti kutsus endine metsavaht Lembit Talts Tarmole politsei, kui mees metsas märki lasi. Pärn kommenteeris aga, et politsei ei teadnud suvel, et Tarmol oleks ebaseaduslikke relvi.

Tarmole esitati kahtlustus tapmiskatses ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ning ta viibib vahi all. Seetõttu polnud «Pealtnägijal» võimalik ka praegu tema enda kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles