Video: eestlased röövisid Soomes juveeliäri, kuid nende õnn jäi üürikeseks

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juveeliäri röövimine Vantaas.
Juveeliäri röövimine Vantaas. Foto: Kuvatõmmis videost

Soome politsei tabas kolm eestlast, keda kahtlustatakse Vantaas asuva kaubanduskeskuse juveeliäri tühjendamises möödunud laupäeva öösel. Kurikaelu ei hoidnud tagasi ka nende tegevuse jäädvustanud turvakaamerad.

MTV teatel tungisid röövlid Jumbo kaubanduskeskuses asuvasse Laatukoru juveeliärisse selle kohal asuva akna kaudu. Video esimeses kaadris on üks röövel kell 03.25,49 just köie abil alla laskunud. Kõigest mõni hetk hiljem, kell 03.25,51 on näha, kuidas teine kurikael heidab oma kaasosalisele saagi kokku korjamiseks koti.

Seejärel murtakse lahti vitriinid ning varaste saagiks langeb umbes 800 000 euro väärtuses käekelli, sõrmuseid, kuldkette ning muid väärisesemeid.

Turvakaamerate salvestistest ilmneb, et rüüsteretkele kulub kõigest mõni minut ning kell 03.29,19 lahkuvad röövlid eri teed pidi, nii nagu oli ka tuldud.

Praegu ei soovi politsei põgenemisteekonnast veel täpsemalt rääkida.

Laupäeva päeval võttis Ida-Uusimaa politsei ühes Vantaas asuvast korterist röövis kahtlustatuna kinni neli eestlast ning lukustatud ukse tagant leiti ka röövitud väärisesemed. Olulisel määral aitas kinnipidamisele kaasa Helsingi politseilt saadud info.

Kaks kahtlusalust on juba varem olnud Soome politsei huviorbiidis. Mehed on korduvalt käinud lühiajaliselt Soomes ning politsei kahtlustab, et nad kavandasid juveeliäri röövi. Lisaks olid eestlased vähemalt Helsingis välja valinud mitmeid võimalikke kuriteo toimepanemise kohti.

Vantaa kohus võttis raskes kuriteos kahtlustatuna vahi alla kolm eestlast. Neljas lasti asitõendite puudumise tõttu vabadusse.

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles