«Bohemian Rhapsody» – rohkelt head muusikat, napilt sisu

Andrei Liimets
, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Mazzello, Rami Malek ja Gwilym Lee filmis «Bohemian Rhapsody».
Joseph Mazzello, Rami Malek ja Gwilym Lee filmis «Bohemian Rhapsody». Foto: Kaader filmist

Queen on fenomen, kes on osanud end ka pärast solist Freddie Mercury surma 1991. aastal erakordselt hästi müüa. Kuigi ühe ajaloo kuulsaima rokkbändi viimane plaat jääb aastasse 1995 – selle tarbeks kasutati Mercury viimaseid stuudiosalvestisi –, on legend elanud edasi parimate palade kogumikes, dokumentaalfilmides, kaverites, reklaamides ja muusikalides. Ka täispikk mängufilm, bändi ühe kuulsama pala järgi nimetatud «Bohemian Rhapsody» on olnud tootmises juba 2010. aastast saadik.

Mercuryt pidi algul mängima ei keegi muu kui Borat, briti komöödianäitleja Sacha Baron Cohen. Peale tema ja teda asendama valitud Ben Whishaw' lahkus enne filmi valmimist ka lavastaja Bryan Singer – «Tavaliste kahtlusalustega» kuulsaks saanud ning «X-meeste» seeria tüüri juurest tuttav mees, kelle eraelu pole mitme vägistamissüüdistuse järel oluliselt lihtsam kui portreteeritaval. Ehkki Singeri nimi jäi tiitritesse, lõpetas võtted tegelikult ka algselt lavastama plaanitud Dexter Fletcher, kelle käe all valmib muide järgmisel aastal Elton Johni karjäärist jutustav muusikal «Rocketman».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles