Meedia: Kanada plaanib hakata deporteerima rohkem migrante

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Kanada kavatseb üle USA piiri tulevate varjupaigataotlejate arvu tõusu tõttu hakata saatma riigist välja rohkem migrante, teatas Kanada rahvusringhääling kolmapäeval.

Meediasse lekkinud e-kirjas ütleb Kanada piiriteenistuste ameti (CBSA) kõrge ametnik, et eesmärk on saata riigist välja umbes 10 000 inimest aastas. Seda on viimaste aastatega võrreldes oluliselt rohkem.

CBSA jõustamisosakonna juht Brad Wozny kirjutas, et ta on viimastel nädalatel "osalenud mitmes nii piirkondlikus kui ka üleriiklikus arutelus, mis käsitlesid Kanada valitsuse otsust oluliselt suurendada kõrvaldamispüüdlusi".

"Algsete arutelude alusel peab amet töötama uue riikliku sihi nimel, milleks on 10 000 eemaldamist aastas," lisas ta.

CBC sõnul seisab praegu deporteerimisega silmitsi 18 000 inimest, kellest suurem osa on varjupaigataotlusele eitava vastuse saanud välismaalased.

Tänavu on välja saadetud 6083 inimest. Eelmisel aastal oli arv 8472 ja 2012. aastal 18 987.

Peaminister Justin Trudeau sõnul üritab valitsus "parandada immigratsioonisüsteemi ning kiirendada kaasuste menetlemist".

Piirijulgeoleku minister Bill Blair kinnitas, et valitsus "andis lisaressurssi tagamaks, et (CBSA-l) on töö tegemiseks vajalik olemas".

Tema sõnul tahab riik välja saata vaid neid varjupaigataotlejad, kes said oma taotlusele eitava vastuse ning on läbinud kõik vaidlustamismenetlused.

Valitsus karmistab oma seisukohta ajal, mil opositsioon ründab järgmisel aastal toimuvate valimiste eel Trudeau Liberaalset Parteid. Opositsiooni hinnangul pole valitsus suutnud hallata sisserändajate "kriisi".

USA-Kanada piiri ületava põgenikevoo taga arvatakse olevat USA presidendi Donald Trumpi ametissevalimine.

Kanada viimastel andmetel on üle USA-Kanada piiri tulnud Kanadasse üle 30 000 varjupaigataotleja. Suurem osa on pärit Nigeeriast, Haitilt, Türgist, Eritreast või Colombiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles