Tuukrid leidsid alla kukkunud Indoneesia lennuki pardasalvestisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval Indoneesias alla kukkinud Lion Airi reisilennuki tükid pääste- ja otsingulaeva tekil.
Esmaspäeval Indoneesias alla kukkinud Lion Airi reisilennuki tükid pääste- ja otsingulaeva tekil. Foto: ADEK BERRY / AFP / SCANPIX

Tuukrid leidsid Jaava merest sinna esmaspäeval kukkunud Lion Airi reisilennuki pardasalvesti, mille uurimisest loodetakse vastust küsimusele, mis kahe kuu vanuse lennukiga juhtus.

«Me kaevasime ja saime musta kasti kätte,» ütles üks otsingu- ja päästelaeva pardal olnud sukelduja reporteritele. Tema sõnul oli pardasalvestisi sisaldav must kast mattunud merepõhjas lebavate rusude alla.

Esmaspäeva hommikul Indoneesia pealinnast Jakartast teele asunud lennuk Boeing 737 MAX kukkus 13 minutit pärast õhkutõusmist merre. Lennuki pardal oli 189 inimest, kes kõik said surma.

Tuukrid tõid täna Jaava merest välja ühe Lion Airi lennuki musta kasti.
Tuukrid tõid täna Jaava merest välja ühe Lion Airi lennuki musta kasti. Foto: ADEK BERRY / AFP / SCANPIX

Jakartast umbes tunniajase teekonna kaugusel asuvasse Pangkal Pinangi linna teel olnud lennuk kukkus alla Jaava saare rannikust paarikümne kilomeetri kaugusele 30–40 meetri sügavusse vette.

Seni pole pole mingit selgust küsimuses, mis õnnetuse põhjustas, kuigi on väidetud, et lennukil oli tehnilisi probleeme juba varasemate reiside ajal.

Enne alla kukkumist oli lennuki piloot palunud lennujuhtimiskeskuselt luba tagasi lennujaama pöörduda, kuid seejärel kadus kontakt õhusõidukiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles