Nurmagomedov ei kavatse enda kaitsmiseks sõrmegi liigutada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habib Nurmagomedov oma UFC kergekaalu meistrivööga.
Habib Nurmagomedov oma UFC kergekaalu meistrivööga. Foto: VASSILI MAKSIMOV/AFP/SCANPIX

Habib Nurmagomedov ei kavatse kohale ilmuda Nevada spordikomisjoni istungile, kus saab selgeks, kas ja milline karistus ootab teda Conor McGregori alistamise järel publiku seas vallandunud mäsu eest. «Ma pole süüdi,» kõlas mehe selgitus Bein Sports kanalile.

Kui Dagestanist pärit sportlane oktoobri algul UFC 229 võitlusõhtu raames superstaar McGregori alistas, hüppas ta kohe võitluspuurist välja, et õiendada vanu arveid iirlase pealtvaatajate seas viibinud semudega. Järgnes korralik kaklus nii puuris, kui selle kõrval, mis tembeldati kiirelt MMA-ajaloo suurimaks häbiplekiks.

Nurmagomedovi arvates ei teinud ta aga midagi valesti. «Ma kaitsesin ainult oma perekonda ja religiooni,» sõnas ta. «Kui nad soovivad mind karistada, siis võivad nad endale saada kogu mu teenitud raha. Nad võivad mulle anda 10-aastase võistluskeelu, mind ei huvita.»

27 matšis ainult võite teeninud Nurmagomedov ei saanud huligaanitsemise tõttu esialgu kätte sentigi oma kahe miljoni dollari suurusest garanteeritud võitlustasust, aga nüüdseks on sellest pool, eurodes 888 000, mehe kontole laekunud.

Nevadas saadud karistus ei takistaks tõenäoliselt Nurmagomedovil mujal võitlemist. Lisaks on MMA-maailm nõnda kirev, et kui omapoolse karistuse sooviks mehele määrata ka UFC, siis leiaks Nurmagomedov mureta endale mõne teise võistlussarja, mille õnnistusel ringi astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles