Eestlaste Fortumo alustas Aasias koostööd muusikateenusega Deezer

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fortumo

Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõte Fortumo ja 14 miljoni kasutajaga muusika voogedastusteenus Deezer alustasid tänasest koostööd Indoneesias, Filipiinidel ja Malaisias.

Nende riikide kliendid saavad nüüd Deezer Premium ja Deezer Family pakettide eest maksta Fortumo platvormil, tasudes ostu eest oma mobiilioperaatori saldo kaudu. Teenuse tasu võetakse maha kasutaja kõnekaardi saldolt või lisatakse järgmise kuu mobiiliarvele. Oma osa sellelt saab Fortumo.

«Maksepakkujana tegutseb Fortumo revenue sharing põhimõttel ehk võtame igast maksest väikese protsendi, seega lepingul fikseeritud rahalist mahtu ei ole. Deezeri eest saab maksta ligikaudu 380 miljonit klienti neis kolmes riigis, aga kahjuks täpsemaid tuluprognoose me konfidentsiaalsuse tõttu kliendiga jagada ei saa,» rääkis Postimehele Fortumo esindaja Mattias Liivak.

Indoneesias, Filipiinidel ja Malaisias on krediitkaart vähem kui viiendikul inimestest, samas kui nutitelefoni omanikke on enam kui 60 protsenti elanikkonnast. See tähendab, et enamik inimesi saab digitaalset sisu tarbida, kuid neil puudub võimalus tasuliste teenuste eest pangakaardiga maksta.

«Digitaalne ühiskond areneb Aasias kiiremini kui üheski teises maailmajaos. Digiteenuste pakkujatele tähendab see kasv uusi võimalusi, kliente ja käivet. Oma platvormiga võimaldame teenusepakkujatel sellest kasvust osa saada, kuna mobiilimaksed muudavad kasutajate registreerimise ja neilt maksete kogumise kättesaadavamaks. Meil on hea meel alustada koostööd Deezeriga ja toetada nende kasvu Aasias,» rääkis Fortumo müügijuht Andrea Boetti.

SuperData Research andmetel moodustavad mobiilimaksed Aasias digiteenuste ostudest 17,6 protsenti - digitaalsete rahakottide osakaal on 33,4 protsenti ja pangakaartidel 23,4 protsenti.

Fortumo platvormi kasutavad teiste hulgas Google, Spotify ja Electronic Arts. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles