Viljandi firma pakirobotid jõudsid Kanada suurimasse poeketti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni pakirobotid jõuavad nüüdsest ka Kanadasse ning nagu Walmartis kannavad need ka Canadian Tire kauplustes nime Pick-Up Tower.
Cleveroni pakirobotid jõuavad nüüdsest ka Kanadasse ning nagu Walmartis kannavad need ka Canadian Tire kauplustes nime Pick-Up Tower. Foto: Marko Saarm

Äsja Eesti parimaks ettevõtteks tunnistatud Cleveron laiendas oma tegevust Kanadasse ja alustas koostööd Kanada suurima jaemüüja Canadian Tire Corporationiga. Viis esimest robotit on juba paigas Vancouveri, Calgary, Saskatooni ja Toronto kauplustes, kirjutab Sakala.

Enam kui 1700 kauplusega poekett Canadian Tire paigaldas viide kauplusesse Cleveroni pakiroboti, et lihtsustada veebipoest ostetud kaupade väljastamist ning muuta pakkide kättesaamine kliendi jaoks kiiremaks.

Canadian Tire'it peetakse Cleveroni teatel üheks Kanada innovatiivsemaks ettevõtteks ning firma ongi oma tähelepanu suunanud e-kaubandusele, otsides lahendusi, kuidas veebi- ja füüsilises poes ostlemist ühendada ning klientide jaoks võimalikult mugavaks teha.

Vancouveri, Calgary, Saskatooni ja Toronto kauplustesse eelmisel nädalal üles pandud robotid kannavad nime Self-Serve Pick-Up Towers. Varasema pikas teenindusleti järjekorras ootamise asemel saab klient minna roboti juurde, sisestada oma tellimuse koodi ja pakk jõuab temani vähem kui minutiga.

1922. aastal asutatud Canadian Tire peakontor asub Torontos. Kanadas on poeketi suurimaks konkurendiks Walmart, kes on Cleveroni esimene suurklient ning kelle kauplustesse müüb Viljandi ettevõte aasta lõpuks 700 robotit. Canadian Tire'ile kuulub ka eestlaste seas väga tuntud kaubamärk Helly Hansen.

Cleveroni jaoks tähendab uue suurkliendiga koostöö alustamine ka seda, et ettevõtte tegevuspiirkond laieneb Kanadasse. Lisaks Canadian Tire'ile viib Cleveroni pakirobotid Kanadasse ka USA suurim jaemüügikett Walmart, kes plaanib Ontario piirkonda järgmise aasta alguse paigaldada kaks masinat. Walmartis kannavad Cleveroni pakiautomaadid nime The Pickup Tower.

Canadian Tire Corporation on Kanada suurim jaemüüja, mis müüb kodu-, spordi-, vabaaja- ja ehituskaupu. Ettevõttel on 1702 kauplust ja ligi 58 000 töötajat. 90% kanadalastest elab Canadian Tire'i kauplusest 15-minutilise autosõidu kaugusel ja 40% kanadalastest käib korra nädalas Canadian Tire'i poes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles