Venemaa kehtestas Ukraina ametnikele ja ettevõtjatele sanktsioonid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev eile valitsuse istungil.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev eile valitsuse istungil. Foto: Alexander Astafyev / TASS / Scanpix

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev allkirjastas täna määruse sanktsioonide kehtestamisest mitmesjale Ukraina füüsilisele iskule ja ligi 70 juriidilisele isikule.

Sanktsioonid kehtestatakse 322 füüsilisele ja 68 juriidilisele isikule.

Sanktsioonid hõlmavad raha- ja väärtpaberiarvete ning vara külmutamist, samuti keeldu viia vara Venemaalt välja.

Sanktsioonide all on nüüdsest Ukraina põhiseaduskohtu kohtunikud, ülemraada saadikud, suurettevõtjad, presidendi administratsiooni ametnikud, Ukraina täitevvõimu ja suurettevõtete juhid, samuti sanktsioonidealuseid juriidilisi isikuid kontrollivad Ukraina suurettevõtjad.

Nimekirja kuuluvad teiste seas Ukraina endised peaministrid Julia Tõmošenko ja Arseni Jatsenjuk, Paremsektori juht Dmõtro Jaroš, julgeolekunõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov, siseminister Arsen Avakov ja krimmitatari medžlisi juht Mustafa Cemilev. 

Medvedev ütles juba eelmisel nädalal, et sanktsioneeritavate nimekirja valmistatakse ette.

«Neid nimekirju valmistatakse ette. Mis puudutab üksikisikuid, siis on tõenäoliselt sadu isikuid, kes on tegutsenud meie riigi huvide kahjuks,» ütles Venemaa peaminister. 

«Nimekiri hõlmab Ukraina ettevõtteid ja juriidilisi isikuid, mis on registreeritud vastavalt Ukraina seadustele ja mis on mis tahes viisil nende kodanike kontrolli all, kellele sanktsioonid kehtestatakse,» lisas Medvedev. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles