Riigikogu tahab saadikutele Metsakalmistul matmispaika

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud sportlaste matmispaik Metsakalmistul.
Tuntud sportlaste matmispaik Metsakalmistul. Foto: Liis Treimann/Postimees

Riigikogu kantselei pöördus Tallinna keskkonnaameti poole palvega eraldada osa Metsakalmistust parlamendisaadikute matmiseks. Tallinna Kalmistute juhi Jaak Taevase kinnitusel ruumi saadikute jaoks sel kalmistul on.

«Palun eraldada riigikogu ja 20. augusti klubi matmisala Metsakalmistul kuni sajale isikule,
orienteeruvalt 50 kirstu- ja 50 urnimatusele,» seisab riigikogu kantselei kirjas.

Parlamendi pressiteenistuse sõnul on see teema olnud arutusel juba varem, kuid seoses hiljuti lahkunud parlamendiliikmetega tõusis  taas päevakorda. «Kui näiteks kirjanikel, kunstnikel, muusikutel, teatritegelastel, teadlastel, ajakirjanikel jt väljapaistvate elualade esindajatel on oma matmisala Metsakalmistul olemas, siis kunagistele parlamendiliikmetele, taasiseseisvumisaja teenekatele poliitikutele tuleks leida samuti oma matmisala,» põhjendab parlament oma soovi.

Tallinna Kalmistute juhataja Jaak Taevase sõnul on Metsakalmistul ruumi ka riigikogulaste matmispaiga jaoks. Kuhu see võiks tulla, pole tema kinnitusel võimalik enne öelda, kui paberid on ametlikult korda aetud.
«Me oleme sellest (riigikoguga – toim) rääkinud ja nad küsisid nõu, kuidas taotlemisel käituda ja me pärast valime koos selle paiga välja,» selgitas Taevas. Millal esimesed matused toimuvad, pole Taevase sõnul praegu võimalik öelda.

Praegu on Metsakalmistul Taevase sõnul eraldi matmisalad näiteks kirjanikele, heliloojatele, soomepoistele, teadlastele, akadeemikutele, riigikantseleile jpt. «Metsakalmistu on ette nähtud eelkõige avalikus elus silmapaistnud isikutele ja see nii pea veel täis ei saa,» kinnitas Taevas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles