Valitsus toetas riigipiiri lähedusse ehitamise piiramist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajutine piiripost. Pilt on illustratiivne.
Ajutine piiripost. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Valitsus toetas neljapäevasel istungil ehitusseadustiku muudatusi, millega kohaldatakse riigipiiri taristule edaspidi riigikaitselisele ehitisele sätestatud nõuded, piirates selle läheduses ehitamist.

Muudatuste jõustumisel menetleks riigipiiri rajatise ehitusteatist kohaliku omavalitsuse asemel tehnilise järelevalve amet ning turvalisuse tõttu kohalduksid erireeglid ehitise dokumentide ehitisregistris avaldamisele. Samuti tuleb edaspidi kooskõlastada riigipiiri taristust 50 meetri ulatuses ehitamine siseministeeriumiga, teatas valitsuse pressiteenistus. 

Sama eelnõuga muudetakse ka kiire elektroonilise sidevõrgu ehk lairibataristu ehitamise tingimusi.

Edaspidi pole lairibataristu ehitamiseks vaja saada ehitusluba ning selle kasutusele võtmisel esitada kasutusteatist nii nagu tavaliste liinirajatiste puhul. Muudatus on seotud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri määrusega loodud toetusmeetmega, mille raames on kavas rajada lairibataristu.

See võimaldab hakata määruses esitatud sihtpiirkondades pakkuma ülikiire lairibavõrgu teenuseid, kus on tagatud andmeedastus lõppkasutajale igal ajahetkel allalaadimiskiirusega üle 100 megabiti sekundis.

Eelnõu seletuskirja kohaselt toob halduskoormuse vähendamine kaasa kokku 4,8 miljoni euro suuruse kokkuhoiu nii kohalikele omavalitsustele kui taristu rajajale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles